Hoppa till sidans innehåll

Äntligen premiärdags - "Vi kommer behöva vara riktigt bra"

20 NOV 2020 15:11
Efter en lång tids ovisshet är det nu äntligen dags för allsvensk premiär på Backavallen. Detta då Gripen Trollhättan gästar under lördagen.
  • Skapad: 20 NOV 2020 15:11

Den allsvenska bandysäsongen har svävat i ovisshet under en längre tid, men under lördagen är det äntligen dags för premiär hemma på Backavallen. Det som egentligen skulle ha varit en dubbelhelg med matcher mot Gripen Trollhättan och IFK Kungälv blir dock bara en match då den sistnämnda är uppskjuten i väntan på beslut från Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté.

Lördagens match mot Gripen blir dock av som planerat och trots många tankar och funderingar på allt som pågår runtom i samhället så är det en sportsligt efterlängtad match att spela för alla inblandade.

– Det känns jäkligt bra. Det är kul med hallen och det är riktigt roligt att gå in och träna nu när vädret är som det är ute, så jag är taggad som fan, konstaterar fjolårets skyttekung, Niklas "Messi" Eriksson, och får medhåll av huvudtränaren Roger "Gubben" Carlsson.

– Äntligen! Det är klart att man är lite kluven med tanke på Covid och så, men det ska bli riktigt kul att spela match igen, säger han.

Den uppskjutna seriestarten har gett laget ett antal veckor extra att träna tillsammans inne i den nya arenan och enligt målmaskin "Messi" har den träningen gett resultat.

– Det är kul att träna här inne. Varje träning är rolig. Vi har förbättrat vårt passningsspel och det är bättre tempo. Det blir helt andra förusättningar här inne och vi tvingar varandra att vara lite bättre hela tiden med bollhanteringen och passningarna. Jag känner att vi har tagit många kliv framåt sedan vi fick komma in och träna här, så det känns jäkligt kul, säger 29-åringen.

För tränare Carlsson har veckorna utan matchspel gett möjligheten att fortsätta bygga på grunderna i spelet och inför lördagens premiär är han tämligen klar över vad han vill se från sina mannar. Bolltempo och passningsspel är fokuspunkter, men det finns fler.

– Det som är också är att vi har börjat hitta lite bättre i vår defensiv. Det gäller att vi får till den så att Gripen tvingas göra bra saker för att skapa lägen på oss. Vi får inte bjuda på det för mycket och där tycker jag att vi har hittat rätt nu på ett annat sätt än vad vi hade för en dryg månad sedan, säger han.

Förra säsongens möten med Gripen slutade med Katrineholmsvinst inomhus i Trollhättan och Gripen-seger utomhus på Backavallen och "Gubben" hoppas självklart att det kan bli en ny inomhusseger för hans lag.

– Förra årets möte med dem inomhus var nog en av våra bästa på hela säsongen. Vi spelade väldigt bra både defensivt och offensivt, så det är klart att jag hoppas att det här inomhusklimatet kan göra att det blir samma fart på det som det var då, skrattar han.

– Sedan är det klart att Gripen är ett bra lag med duktiga spelare, så som (Anton reds. anm.) Heinulf och (Tony) Eklind och några till som är väldigt drivande i deras spel. Det blir en tuff uppgift, helt klart.

Till lördagens match har Carlsson inte kunnat ta ut Kristoffer Konttori eller Robin Hellqvist på grund av att de båda varit hemma med sjuka barn under veckan, men i övrigt har samtliga spelare funnits tillgängliga. Något som har resulterat i följande matchtrupp:

Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Gustaf Doktare, Arvid Larsson-Niberius, Linus Doktare.

På grund av rådande restriktioner kommer matchen att spelas i en stängd arena, vilket innebär att ingen publik är tillåten på plats. Därmed vill vi, ännu tydligare än vanligt, pusha för att matchen med fördel ses på bandyplay.se. Köp ett grundseriekort där och se samtliga matcher från Bandyallsvenskan samtidigt som du stöttar föreningen med 279kr när du väljer Katrineholm Bandy som favoritlag.

Lördagens match går dessutom att se på bandyplus.se och på O'Learys i Katrineholm. Se till att boka bord och att vara fullt frisk för att besöka de sistnämnda.

Se hela intervjun med Niklas Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link