Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Återhämtat KB redo för årets första match

08 JAN 2022 16:30
Efter att trettondagsbandyn mot TB Västerås blev uppskjuten väntar nu årets första match för Katrineholm Bandy när Lidköpings AIK bjuder upp i Sparbanken Lidköping Arena under söndagen.
  • Skapad: 08 JAN 2022 16:30

Efter en mellandagsperiod med tre matcher på fem dagar var nyårsvilan välkommen för Katrineholm Bandys del och dessutom blev den längre än väntat då hemmamötet med TB Västerås på trettondagen blev uppskjutet på grund av sjukdom hos västmanlänningarna. Istället får 2022 starta på allvar under söndagen för KB:s del då ett starkt Lidköpings AIK står för motståndet i Sparbanken Lidköping Arena under söndagen. Ett Jesper Bryngelson-tränat LAIK som bekvämt besegrade katrineholmarna med 6-0 i Kronfågel Arena i mitten av december.

– Det är ett bra lag. De har en bra rörelse med ett bra passningsspel. När jag tittar på dem så ser jag att de värderar ganska bra. De väljer inte att ta de omöjliga lägena, utan de håller i bollen och det ställer krav på oss att vi inte tappar tålamodet, tappar positioner i defensiven och sådana grejer. Sammantaget skridskoåkning, bolltempo, bollbehandling och sådana saker så är det väl egentligen bara Gripen som är bättre än LAIK där. Jag tycker att de är väldigt bra där när det gäller hela serien, säger Roger "Gubben" Carlsson, huvudtränare i Katrineholm Bandy.

Inför söndagens match har västgötarna fått en lika lång vila som KB, men under den perioden har de även haft problem med covid i spelartruppen och inte kunnat träna på som planerat. Laget återfinns dock på en andraplats i tabellen och har bara förlorat en hemmamatch, mot serieledande Gripen, sedan premiären mot IFK Kungälv i slutet av oktober.

– I och med att de har en hög grundfart i sitt spel så kan de accelerera upp ganska snabbt och då blir det farligt, snarare än om du möter ett lag som vänder hem bollen hela tiden. Det gäller i alla matcher, men kanske framförallt mot LAIK, att vi är noggranna med grejerna och inte åker och fumlar bort bollen på fel ställen, säger "Gubben".

För hans egets lags del så har dock inte återhämtningsperioden enbart varit en dans på rosor. Visst har glädjebesked kommit, så som att Victor Nilsson och Philip Zander anslutit till truppen, med det har även funnits en del sjukdoms- och skadeproblem i laget. Problem som bland annat gör att "Gubben" tvingas klara sig utan Joakim Olofsson och lagkapten Eric Lisell i söndagens match.

– Det har varit bra att vi har fått en period där vi kunnat vila lite. Jag tror vi behövde det efter att ha spelat lite tätt. Det dåliga har varit att vi har haft lite sjuka, inte covid, och någon ljumske, så vi har varit lite för få på träningarna på grund av det. Annars har det varit bra, säger tränaren.

Matchtruppen mot Lidköpings AIK: Philip Zander, Simon Westerdahl, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Alexander Strand, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Söndagens match startar 15.00 och om du inte råkar befinna dig i Lidköping för att stötta oss på plats så ses matchen bäst på bandyplay.se med sändningsstart 14.50 >>

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link