Hoppa till sidans innehåll

Bottennapp mot Ljusdal - "Vi skäms"

06 FEB 2021 18:00
Katrineholm Bandy lyckades inte upprepa bedriften från häromveckan och besegra Ljusdals BK igen. Istället bjöd lördagen på ett smärtsamt bottennapp från KB och gästerna vann med rättvisa 2-8 (2-4).
  • Skapad: 06 FEB 2021 18:00

Efter att ha lyckats besegra Ljusdals BK på bortaplan för bara två veckor sedan var känslan på förhand god inför lördagens hemmamöte med hälsingarna, men den goda känslan skulle snart bytas ut mot en smärtsam förtvivlan.

Det var visserligen hemmalaget som fick den bästa starten på matchen och när Sebastian Brandt krånglade in en hörnrretur till 1-0 i den nionde matchminuten så såg medvinden ut att kunna växa, men icke. Ett bolltapp på mittplanen senare hade skytteligaledaren Jonas Pettersson kvitterat och fyra minuter senare dundrade Emil Järbing upp ett distansskott i krysset bakom Philip Zander.

Gästerna kontrollerade matchen allt mer och dessutom svarade man för en lång rad vackra bandymål mot ett haltande hemmalag. 47-årige Mikhail Svechnikov serverade snyggt Edwin Nilsson till 1-3 och gjorde sedan själv 1-4 med en läcker soloprestation. Det enda glädjeämnet innan halvtidsvilan var Linus Doktares 2-4-mål strax innan paus då han jonglerade sig förbi de gulklädda försvararna.

– Det blev lite piruetter och bollningar. Det var ett fint mål, skrattar lagkaptenen.

– Jag fick ett lyft av Victor (Nilsson reds. anm.) som jag fick ner på något vis och sedan bollade jag den över liberon. Målvakten kom utrusande och då lyckades jag bolla över honom också.

Återigen var det lätt att tro att det var ett mål som gav hemmalaget energi, men just energi tycktes vara den stora bristvaran under merparten av matchen. Ett synnerligen blekt hemmalag var aldrig nära att störa LBK i den andra halvleken och istället fick gästerna bjuda på ytterligare ett antal riktiga klassmål fram till det rättvisa slutresultatet 2-8.

– Första 15 minuterna är vi med och spelar om det, men sedan händer någonting. Ljusdal spelar bra, det är inget snack om det. De är täta hemåt och vänder ut-och-in på oss 8-10 gånger i varje anfall. De gör vad de vill med oss, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson, som menar att instruktioner och direktiv inte alls följdes som överenskommet under matchen.

– Vi pratar om hur vi ska komma igenom deras defensiv och bestämmer vissa saker i halvtid, men vi gör ingenting av det. Det blir bara tomma ord. Vi säger en massa saker, men vi kommer inte dit och då får vi ingen energi av det heller. Det blir helt energilöst.

Hur kommer det sig att ni inte väljer att ta en timeout i andra halvlek för att försöka ändra matchbilden? Känns det inte som att det finns hopp om att ändra på det?

– Jo, det gör det, men vi har haft vissa saker som vi har pratat om i veckan där vi inte riktigt har varit kompatibla med varandra. Så då tänkte jag att "nu får det vara såhär". Man kan inte bara skjuta ifrån sig hela tiden. Ibland sitter man och kläcker ur sig en det ena, en det andra och ibland måste man kanske få ta ansvar för det man säger också.

Efter lördagens missräkning återstår nu fyra matcher av den allsvenska säsongen och såväl tränare som lagkapten är överens om att väckarklockan måste ha ringt nu.

– Det blir ju ett uppvaknande, så enkelt är det. Såhär ska det inte se ut. Det är bara att jobba på i veckan och så ska vi åka upp till Kalix och göra en mycket bättre match, säger Linus Doktare.

– Om vi nu kan få något positivt ur det här så är det väl att vi skäms över det här. Det är för dåligt av oss. Nu ska vi dit upp (Kalix) och det är en både lång och dyr bortamatch. Ska vi åka dit och spela så ska vi verkligen spela den här gången och inte lägga oss och dö bara. Vi ska vara förberedda på ett annat sätt. Vi måste skärpa till oss, det är bara så. Det får inte bli såhär en gång till, säger "Gubben".

Matchfakta Katrineholm-Ljusdal:
Mål: 1-0 9' Sebastian Brandt (hörna), 1-1 24' Jonas Pettersson, 1-2 28' Emil Järbing, 1-3 38' Edwin Nilsson, 1-4 43' Mikhail Svechnikov, 2-4 44' Linus Doktare, 2-5 62' Mikhail Svechnikov, 2-6 73' Noa Djäkner, 2-7 78' Jonas Söder, 2-8 90' Marcus Lindholm.
Utvisningar: KB 1x10 min LBK: 1x10 min
Hörnor: KB: 7 (1 mål) LBK: 9 (0)

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Linus Doktare och Roger Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link