Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Nilsson

Danielsson hyllas i nya rollen inför Åby/Tjureda

14 JAN 2022 07:00
Katrineholm Bandy ser fram emot årets första allsvenska hemmamatch och det med en nybliven back som imponerat stort på ledarstaben.
  • Skapad: 14 JAN 2022 07:00

Huvudtemat för Katrineholm Bandys allsvenska säsong hittills har varit sökandet efter ett fungerande försvarsspel och kanske har man nu hittat en viktig pusselbit till. I den senaste matchen, borta mot Lidköpings AIK, fick 17-årige Gustav Danielsson förtroendet som vänsterback i Joakim Olofssons frånvaro och nu hyllas han rejält av huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson inför nästa tuffa utmaning.

– Han har en väldigt bra spelförståelse. Han ser tidigt vad som ska hända och huvudet är med. Det stöts inte bort till höger och vänster och det är inga yviga saker, utan han ligger rätt. Sedan kommer han bli bättre och bättre i både luftspelet och med bollen ju mer han får spela, men det är ju de här ingredienserna, att man ser saker och ting tidigt och att man ligger rätt, som är svåra att träna sig till. Det är sådant man antingen har eller så har man det inte. Han gör det bra där och det är därför han får spela, säger "Gubben".

Danielsson själv är ödmjuk inför de fina orden och landar själv i att han gör en likande analys av sina styrkor och svagheter.

– Det är inte lätt. Det är duktiga spelare man möter, men jag tycker ändå att det har gått hyfsat bra hittills. Det är ganska svårt att få in tajmingen i luftspelet och allting handlar ju om tajming, men jag tycker att jag har gjort det bra ändå. Jag ser ju lite innan vad som ska hända, men ibland bryter någon mönster och då är det klart att det kan gå fel. Jag hänger med bra i skridskoåkningen och är inte rädd för att få bollen på mig heller, säger 17-åringen.

Under fredagskvällen väntar hemmamöte med topplaget Åby/Tjureda i Kronfågel Arena. Ett smålandsgäng som vann klart och övertygande med 10-3 (3-3) när lagen möttes i Eriksson Arena i november och som kommer att bli en svår nöt för KB att knäcka även denna gång.

– Jag tror att vi var ganska ansatta då av att vi hade varit i Kalix precis innan och det var en tung resa, men sedan är ju Åby ett bra lag. Det är inget snack om det. Det är ju bara att titta i tabellen. Jag förväntar mig att de vill spela in sina drivande spelare och det förväntar jag mig att de gör. De har också ett duktigt skytte med många som har bra bössor, så det gäller att vi är på tå, säger "Gubben".

Skulle det bli hemmaseger under fredagskvällen innebär det inte bara två blytunga poäng i ett tämligen utsatt tabelläge, utan även första gången som KB besegrar Åby/Tjureda i allsvenska sammanhang. En statistik som kan låta bra mycket mer skrämmande än vad den är med tanke på att lagen endast har mötts tre gånger tidigare.

Laget till fredagens match är ännu inte helt klart. Tränarna har därför tagit ut en preliminär matchtrupp på 18 spelare, där sena beslut kommer att resultera i att två spelare stryks till matchstart. Comebackande Niklas Eriksson har endast hunnit göra en träning med laget och är ännu inte i matchform.

Preliiminär matchtrupp mot Åby/Tjureda: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Fredagens match startar 19.00 i Kronfågel Arena och fullständig biljettinformation, inklusive restriktioner, hittas här >>

Inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 18.45 >>

Se hela intervjuerna med Roger "Gubben" Carlsson och Gustav Danielsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link