Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Nilsson

Danielsson revanschsugen inför första bortamatchen

11 NOV 2022 15:19
Under lördagen väntar säsongens första bortamatch för Katrineholm Bandy då laget reser till Småland för möte med Åby/Tjureda i Eriksson Arena.
  • Skapad: 11 NOV 2022 15:19

Efter att ha inlett säsongen med två raka hemmamatcher ska nu Katrineholm Bandy ge sig ut på vägarna igen och det för ett tufft bortamöte med Åby/Tjureda under lördagen. En match som KB kommer till revaschsugna efter en långt ifrån godkänd insats i förra helgens hemmamöte med Nässjö IF.

– Vi är revaschsugna som satan. Vi vill bara göra en ny bra match. Vi har glömt och förträngt den matchen, säger liberon Gustav Danielsson om 3-9-förlusten mot NIF.

Någon lätt uppgift lär det dock inte bli under lördagen i Eriksson Arena. Åby/Tjureda kvalade till Elitserien förra säsongen och hittills den här hösten har lagt både lyckats ta sig till finalspelet i Allsvenska Supercupen och få med sig poäng från ett tufft bortamöte med Örebro SK i seriespelet. Faktum är att smålänningarna även vunnit samtliga fyra matcher mot Katrineholm som överhuvudtaget spelats i modern tid.

– De brukar vara starka varje år. Vi hoppas på en bra match, men vi ska också vara bra den här matchen, säger Danielsson.

Motsvarande möte i fjol blev en synnerligen märklig historia där jämna 3-3 i halvtid tillslut resulterade i en blytung 3-10-förlust för KB. Med andra ord är det ingen hemlighet att det alltjämt är defensiven i fokus för de rödblåa i jakten på säsongens första seger.

– Först och främst måste vi sätta "deffen" och sedan kommer lägena. Vi vet hur vi ska komma till lägena och om vi sätter dem så blir det mål, konstaterar "Danne" med enkelhet samtidigt som han menar att samspelet mellan honom och backkollegorna Joonatan Irtamo och Marcus Mårtensson successivt blir bättre och bättre.

– Jo, men det har väl känts bra. Det har varit lite upp och ner ibland där vi har brustit i kommunikationen, men jag tror att det kommer bli bättre under säsongen.

Truppen till lördagens match är i skrivande stund alltjämt lite oklar på grund av lite sjukdomsproblem under veckan samtidigt som andra spelare är på väg tillbaka från skada. En slutgiltig matchtrupp kommer att presenteras på våra sociala medier dryga timman innan matchstart på lördagen.

Inte vägarna förbi de småländska urskogarna? Se lördagens match på bandyplay.se med sändningsstart 13.50 och om du tecknar ett abonnemang samtidigt som du anger Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt med en betydande andel av kostnaden.

Se hela intervjun med Gustav Danielsson i spelaren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link