Hoppa till sidans innehåll

Drama på tilläggstid när KB vann igen

06 JAN 2021 17:06
Katrineholm Bandy inledde 2021 precis som man avslutade 2020, nämligen med en uddamålsseger. Detta då 15-årige Gustaf Doktare blev stor hjälte för andra matchen i rad hemma mot UNIK.
  • Skapad: 06 JAN 2021 17:06

Efter att ha gjort sitt första allsvenska mål och avgjort bortamötet med TB Västerås i förra veckan så var 15-årige Gustaf Doktare återigen i händelsernas centrum när Katrineholm Bandy inledde 2021 med trettondagsbandy hemma mot UNIK Bandy under onsdagen. Supertalangen såg nämligen till att bli matchhjälte igen då han satte 5-4-målet bakom en storspelande Gustav Holmgren i matchens 92:a minut.

– Vi får en kontring och Linus (Doktare reds. anm.) spelar in den till (Sebastian) Brandt. Jag ropar på Brandt på kanten, får bollen och lägger in den i bortre, säger "Gurra" som om det vore den enklaste sak i världen.

Innan dess hade dock mycket hunnit hända och under stora delar av matchen var det inte mycket som talade för att det skulle bli hemmaseger. Gästerna var nämligen det klart bättre laget från start och när den första kvarten var spelad visade resultattavlan 0-3.

– Vi är inte alls med i början. De kommer igenom lätt på oss, de får någon billig hörna och så står det 0-3 efter en kvart. Det är tungt, men det är förbannat starkt att hämta upp det, säger liberon Jimmy Jeschinsky.

Ovanligt var att Jeschinsky själv var en högst bidragande del till upphämtningen, och då inte bara i spelet i eget straffområde. Efter att de vana målskyttarna Niklas Eriksson och Linus Doktare gjort 1-3 respektive 2-4 kunde nämligen Jeschinsky själv knacka in 3-4 strax innan paus på en hörnretur. Hans första mål i KB-tröjan sedan flytten från Örebro för ett och ett halvt år sedan.

– Jag brukar dänga dit någon på träning (skratt), men i seriesammanhang är det första och det var skönt att spräcka den nollan, säger 25-åringen.

– "Nicke" (Eriksson) skjuter väl på benskyddet eller i ruset och bollen studsar ut till mig och jag knackar dit den bara. 

Det är inte så svårt?

– Nej, för fan (skratt).

När laget besegrade TB Västerås senast var en av de stora rubrikerna att de höll nollan under hela andra halvlek och under onsdagen upprepades den bedriften. 3-4 i paus blev 4-4 när Linus Doktare satte sitt andra för dagen i mitten av halvleken och så kom då tillslut även kusinen Gustafs avgörande på tilläggstid. Det var dock nära att det inte var över där. Efter ledningsmålet drog KB på sig en dubbelutvisning och gästerna jagade desperat en kvittering.

– Jag kommer ut på honom och det är väl en tia. Det är det väl, men jag blir så jäkla förbannad när han filmar. Då gick väl topplocket lite och det var väl inte så bra, men det är sådant som händer, säger Jimmy Jeschinsky.

Smolket i glädjebägaren var att Katrineholm tvingades klara sig utan mittfältaren Emil Andersson i dagens match då han skadade sig på uppvärmningen och under matchen tvingades även försvararen Joel Rydergren kliva av på grund av skada. En statusuppdatering på dessa inför helgens hemmamatcher mot Nässjö och Jönköping kommer under fredagen.

Matchfakta: Katrineholm-UNIK
Mål: 0-1 8' Adam Askelöf, 0-2 8' Hannes Kanbjer, 0-3 14' Wiktor Edvinsson, 1-3 26' Niklas Eriksson, 1-4 27' Johannes Camilton, 2-4 30' Linus Doktare, 3-4 45+1' Jimmy Jeschinsky, 4-4 71' Linus Doktare, 5-4 92' Gustaf Doktare.
Utvisningar: KB: 2x10 min UNIK: 2x10 min
Hörnor: KB: 7 (1 mål) UNIK: 13 (1)

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Gustaf Doktare och Jimmy Jeschinsky nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link