Hoppa till sidans innehåll

Efter fina debuten - Cervin ser fram emot välbekant motstånd

10 SEP 2021 16:22
Lördagens hemmamöte med Falu BS blir inte bara A-lagets tredje försäsongsmatch, utan även nyförvärvet Henrik Cervins första möte med sin tidigare klubb.
  • Skapad: 10 SEP 2021 16:22

Katrineholm Bandys A-lag tog flertalet kliv i rätt riktning i och med förra helgens 5-2-seger mot Boltic och ett av de stora glädjeämnena var debuterande Henrik Cervins insats. 25-åringen, som fick börja bekanta sig med en ny position som vänsterhalv, visade prov på såväl fart som finess och passningsspel, men själv tyckte han att det kändes att det var första matchen för säsongen.

– Det känns lite segt i kroppen, som det ska göra under försäsongen, men det är skönt att vara igång och det var skönt med en vinst senast. Vi ska fortsätta bygga på det här och det känns bra, säger Cervin och fortsätter:

– Det har varit mycket att ta in för min egen del hittills. Det kommer att ta ett tag och därför känns det bra att vi har många försäsongsmatcher. Fysiskt var det lite tufft senast eftersom jag hade varit sjuk precis innan, men nu är det bra och det finns någonting att bygga på. Jag kommer bli ännu starkare.

Att det finns offensiva kvaliteter visade dock Motala-sonen direkt i debuten.

– Det kändes verkligen som att det fanns positiva tendenser. Det finns jättemånga duktiga bolltrollare, så det finns ju att ta av samtidigt som det för min del var kul att spela på en position där jag kom med ännu mer i speluppbyggnaden. Kombinationer har vi och det ska vi fortsätta trycka på nu i helgen, säger han.

Härnäst väntar en lite speciell match för just Cervin. Detta då hans tidigare klubb, Falu BS, gästar Kronfågel Arena under lördagen. Ett dalagäng som bara har spelat en halvlek match hittills under försäsongen då de var del av den match som slutade i sådan bottenlös tragik förra helgen då TB Västerås tränare, Thomas "Pinno" Engström, plötsligt avled i halvtidspausen av matchen. Hur som helst så tror Henrik att det är ett kvalificerat motstånd som kommer att bjudas KB.

– Det är ett jätteduktigt lag med många duktiga juniorer och några mer rutinerade herrar i bland annat Mikael Olsson. Det är ett fartfyllt lag som är välorganiserade, så det blir en tuff match. Helt klart. säger han.

För det egna lagets del menar Cervin att fokus alltjämt ligger på att försöka sätta ihop den så hårt skadedrabbade defensiven. Inför matchen är skadeläget i det närmaste oförändrat, men med den skillnaden att Lars Larsson väntas kunna göra comeback. Utöver tidigare saknade Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky och Hugo Sundberg saknas dock nu även Gustaf Doktare och Ludwig Westerling då de tillbingar helgen i blågula färger med P17-landslaget, även de i Kronfågel Arena.

– Fokus är att sätta defensiven samtidigt som vi känner oss samlade i anfallen. Vi behöver få ordning på strukturen i det stora hela. Vi vill självklart vinna, och speciellt jag mot mitt gamla lag, men det får komma lite i andra hand. Just nu är det viktigaste att bygga en feeling i hela laget, säger 25-åringen.

Utöver Lars Larssons comeback så kompletteras helgens matchtrupp av att Lucas Palm plockas upp från U-laget för att täcka upp för skadade spelare. Dessutom finns ett nytt namn med i form av Alex Höög från IFK Motala. Mittfältstalangen, som precis gått ut bandygymnasiet i Sandviken, tränade med laget under torsdagen och ska nu provspela med KB i helgen.

Matchtruppen mot Falu BS: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Henrik Cervin, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Gustav Mattsson, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Alex Höög, Linus Doktare.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper ni här >>

Har du inte möjlighet att vara på plats i arenan? Lugn! Matchen går att se både på Bandyplay och på Katrineholms-Kurirens hemsida!

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link