Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Ekholm med första målet när KB slog UNIK

12 DEC 2021 19:17
Katrineholm Bandy fick en strålande söndag då A-laget studsade tillbaka och kontrollerat besegrade UNIK Bandy med 7-1 (2-1) hemma i Kronfågel Arena.
  • Skapad: 12 DEC 2021 19:17

Efter en tung lördag bestämde sig Katrineholm Bandys A-lag för att studsa tillbaka fortare än kvickt under söndagen och lyckades också med detta då UNIK Bandy gästade Kronfågel Arena. Redan i den sjätte matchminuten kunde nämligen Linus Doktare ge hemmalaget ledningen efter en fin passning från Jesper Ekström. En assistpoäng som innebär att Ekström nu har gjort 100 poäng i seriesammanhang för moderklubben.

– Det var för att Linus åkte rätt för en gångs skull den här säsongen. Då blir det sådär. Det var en 93-passning som (Patrik, materialare reds. anm.) Nilsson kallar det, skrattar "Jeppe" och fortsätter:

– Nej, men det känns kul. Jag trodde inte att det var så mycket. Det känns bra. Jag har ändå haft en ganska defensiv roll, så det känns kul att ha kunnat bidra med så mycket.

Hemmalaget fick efter ledningsmålet allt bättre kontroll på matchen och spelade med ett mycket större tålamod och lugn än under lördagen. Visserligen fick gästerna en straff vid ställningen 1-0, men efter att Simon Westerdahl räddat den kunde Gustav Mattsson sätta 2-0, vackert assisterad av Gustaf Doktare.

UNIK fick in en reducering strax innan pausvilan, men det skulle också bli det enda gästerna lyckades med framåt under seneftermiddagen. En storspelande Westerdahl i hemmakassen och ett lagspel som satt ihop från början tillslut gjorde att de rödklädda kunde glida ifrån sakta men säkert under den andra akten. Gustaf Doktare gjorde sitt första mål för säsongen fram till 3-1, kusin Linus sitt sjätte fram till 4-1 och Gustav Mattsson sitt åttonde fram till 5-1. 6-1-målet blev även det speciellt. Detta då Olle Ekholm fick göra sitt första allsvenska mål i karriären.

– Jag får en boll av Eric (Lisell) på frislaget där och det är bara att sätta upp den i krysset, flinar 18-åringen.

– Man har väl inte så mycket självförtroende i de där lägena. Jag har väl inte gjort mål på tre år eller vad det är (skratt), så det var skönt.

Slutresultatet 7-1 fastställdes tillslut av Alexander Strand och insatsen i sin helhet beskrev Jesper Ekström med tydlighet.

– Kontrollerat. För en gångs skull (skratt). Nej, men det känns bra idag. Det känns riktigt bra. Vi sliter för varandra och gör verkligen vårt jobb, framförallt bakom. Det visar sig också på tavlan eftersom vi bara släpper in ett mål idag och framåt kommer det när vi har fart på grejerna, konstaterar 28-åringen.

Härnäst väntar nu ännu en viktig match, borta mot tabelljumbon Västanfors, på onsdag.

Matchfakta: Katrineholm-UNIK
Mål: 1-0 6' Linus Doktare (Jesper Ekström), 2-0 33' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 2-1 44' Tobias Engstrand (Oskar Rönnkvist), 3-1 50' Gustaf Doktare, 4-1 57' Linus Doktare (Alexander Strand, hörna), 5-1 72' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 6-1 77' Olle Ekholm (Eric Lisell), 7-1 85' Alexander Strand (Eric Lisell).
Hörnor: KB: 7 (1 mål) UNIK: 12 (0)
Utvisningar: KB: 3x10 min UNIK: 2x10 min

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Olle Ekholm och Jesper Ekström i spelarna nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link