Hoppa till sidans innehåll

Ekström inför dubbelhelgen: "En hård vecka"

16 SEP 2022 19:59
Katrineholm Bandy fortsätter att bygga samman laget genom matcher och i helgen väntar hemmamöten med såväl seriekollegorna Falu BS som med Division 1-laget Gustavsberg.
  • Skapad: 16 SEP 2022 19:59

September har precis passerat sin mittpunkt och hösten är mer än bara annalkande, men redan nu har Katrineholm Bandys A-lag hunnit spela fem träningsmatcher och efter den stundande helgen är samma siffra sju. En medveten taktik för att bygga samman ett till stora delar nytt lag och rutinerade Jesper Ekström medger visserligen att det är en fysiskt krävande höst, men även att bygget går bättre än förväntat.

– Vi började jäkligt bra. Känslan var väldigt god under de första matcherna och jag trodde inte att vi skulle få till det så bra direkt. Tillberga, som vi mötte först, var ändå det laget som hade tränat mest inför, så det var en bra värdemätare. Att vi kunde slå dem var väl ett bevis på att vi har gjort någonting rätt. Vi har gått ut på ett sätt som att vi har anammat taktik, träning, stil och diverse annat från Jari (Hyttinen, huvudtränare reds. anm.). Så det är kul och så har vi följt upp det med bra prestationer, säger Ekström och medger samtidigt att laget just nu känner sig tämligen nedtränade.

– Ja, det gör vi nog allihopa. Det tror jag. Det gäller väl bara att det inte blir för mycket så att vi fortfarande kan behålla suget.

Kommande helg väntar som sagt inte bara en, utan två nya utmaningar för laget och det i form av matcher mot såväl seriekollegorna Falu BS som mot Division 1-laget Gustavsberg. Dalalaget är först ut under lördagen och även om de hade en synnerligen tung säsong i fjol, som slutade med negativt kval, så vann de båda matcherna i seriespelet mot KB.

– De är väldigt spelskickliga när de får till det. De hade ju (Micke) Olsson på mitten som drev på det och när de fick till det så var de jätteduktiga. Jag inte riktigt vad de gjorde resten av matcherna när de slog oss i båda (skratt), men de är riktigt duktiga. Jag har för mig att de har ett ganska ungt lag också, så de är nog på gång, säger Jesper Ekström.

I truppen till lördagens match saknas målvakten Jere Korhonen, som vilas på grund av en lättare skadekänning, och anfallaren Axel Hansson. In som en av två målvakter kommer istället P19-landslagsmålvakten Rasmus Karlsson från IFK Motala, som är välbekant med KB efter att ha tillbringat förra säsongen på utvecklingsavtal med klubben.

Matchtruppen mot Falu BS: #35 Henri Mattila, #44 Rasmus Karlsson, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #17 Simon Blomqvist, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare#40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare, #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #80 Jonathan Hyttinen.

Precis som under tidigare matcher på försäsongen så är det fri entré i Kronfågel Arena för samtliga. Matchen startar redan klockan 13.30 (OBS. tiden) och om du inte har möjlighet att vara på plats går matchen att se som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 13.20.

Se hela intervjun med Jesper Ekström nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link