Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Ekström: "Vi måste få upp lägstanivån mycket"

10 DEC 2021 14:36
KB-prestationerna har pendlat i klass med vädret under inledningen av säsongen, men förhoppningsvis är det lättare att åtgärda än att få svar på sina böner till vädergudarna.
  • Skapad: 10 DEC 2021 14:36

Det har varit en svajig säsongsinledning för Katrineholm Bandys A-lag med prestationer som stundtals bländat, men även stundtals varit snudd på totalt mörker. Lördagens hemmamöte med Lidköpings AIK markerar en tredjedel av säsongen spelad och därmed börjar det sannerligen bli hög tid att hitta en jämnare nivå i spelet för att möjligheten till en rolig vinter alltjämt ska leva vidare.

– Det vi har gjort är att vi försöker prata om det. Vi lyfter det vi tycker har varit dåligt, det som har varit bra och så försöker vi bygga vidare på det. Det stämmer ju att vi har blandat och gett väldigt mycket, men jag tycker att när vi gör det bra så gör vi det väldigt bra. Vi har väldigt höga toppar och ganska så djupa dalar. Vi har väl kanske inte kommit helt fram till hur vi ska lösa exakt allt, men vi måste få upp vår lägstanivå ganska mycket, säger rutinerade Jesper Ekström.

Själv har 28-åringen sakta men säkert varvat igång efter att ha återvänt till moderklubben så sent som i oktober och formen tycker den nyblivne ytterhalven är stigande.

– Det har varit lite sådär. Lite svårt att komma in i det, men jag tycker att det börjar sätta sig mer och mer. Det är ett lite annorlunda försvarsspel framförallt när man spelar halv kontra mittfält, men det börjar sätta sig nu. Jag har ju "Jocke" (Olofsson, reds. anm.) därute som kompanjon, så jag håller mig i honom om det går allt för dåligt, skrattar Ekström.

Helgen innehåller dubbla hemmamatcher, men först ut är lördagens möte med Lidköpings AIK. Ett Jesper Bryngelson-tränat LAIK som inför säsongen tappade ett helt koppel rutinerade nyckelspelare, men som har inlett den här säsongen som en av seriens allra största positiva överraskningar. Laget är bäst i hela serien på hörnor, procentuellt, och innehåller bland annat unga, offensiva spetsspelare som Tobias Augustsson, Linus Hagman och Victor Pettersson. Något som hittills har lett till blott två förluster på den sju inledande matcherna.

– De brukar vara ganska svårspelade. De är duktiga på att trilla boll där nere i Lidköping […] och de brukar alltid vara duktiga på att släppa bollen till varandra. Det är svårt att försvara sig emot när de har mycket spelare i rörelse, så vi ska väl försöka täppa till luckorna, framförallt på mittplan. De ska inte få spela igenom oss, säger Ekström.

Truppen till lördagens match innehåller, glädjande nog, en skadefri Gustav Mattsson. 21-åringen, som ligger i delad ledning i den interna skytteligan, har missat de två senaste matcherna på grund av en lättare skadekänning. Dessvärre har vi dock, tidigare under veckan, tvingats konstatera att IFK Motala-lånet Alex Höög drabbades av en befarad knäskada i onsdagens elitseriemöte med IFK Rättvik. Vi inväntar i nuläget mer information om hur allvarlig skadan är.

Matchtruppen mot Lidköpings AIK: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Olle Ekholm, Henrik Cervin, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Biljetter till matchen köper du HÄR, på ICA Maxi Katrineholm, på Plus Katrineholm (turistbyrån), på Jürss Spel & Tobak eller via vårt kansli. Har du problem med förköp? Vi hjälper dig på plats i arenan - även med kontanter!

OBS! För att komma in på arenan är giltigt vaccinationspass och legitimation ett krav. Läs mer om hur föreningen arbetar med de gällande restriktionerna, vad du behöver tänka på och hur du skaffar vaccinpass här >>

Inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direkt på Bandyplay med sändningsstart 13.45 >>

Se hela intervjun med Jesper Ekström nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link