Hoppa till sidans innehåll

Finskt mästarmotstånd för KB - "Kommer tuta och köra"

29 SEP 2021 21:58
Efter lördagens stärkande seger mot Kalix i Allsvenska Supercupen väntar nu en intressant träningsmatch för Katrineholm Bandys A-lag. Detta då de regerande finska mästarna, Akilles, gästar Kronfågel Arena.
  • Skapad: 29 SEP 2021 21:58

Det var idel positiva tongångar i Katrineholmslägret efter lördagens övertygande seger mot Kalix i Allsvenska Supercupens gruppspel, men någon vidare rast och ro blir det inte tal om för spelarna. Istället väntar en ny utmaning redan under torsdagskvällen, då de regerande finska mästarna Akilles gästar Kronfågel Arena. Ett motstånd som det inte hymlas med att man inte har stenkoll på från KB-håll.

– Jag har ingen kolla alls på dem. Jag tror att den enda gången jag har mött finskt motstånd tidigare överhuvudtaget var någon match mot Botnia för en massa år sedan, konstaterar Sebastian Brandt och fortsätter:

– Jag har ingen aning om vad vi kan förvänta oss av dem och jag vet inte hur mycket de har varit på is heller. Förmodligen blir det bra fart och tuta och köra.

Själv har 33-åringens utmaningar hittills under försäsongen legat i att bli varm i kläderna i en nygammal roll som libero. En roll som han, enligt tränare och tyckare, har skött med bravur hittills och själv känner han att han fyller skorna sakta men säkert.

– Det känns bra. Det känns okej. Det var några år sedan jag spelade där, men det är kul. Det har inte varit några problem alls att vi har tvingats rotera rätt friskt bland backarna framför mig, utan det handlar mer om att behöver få koll på mig själv. Jag är mest koncentrerad på att hitta min egen tajming och sådant, säger han och menar att det även kändes bra i matchen mot Kalix senast.

– Ja, det gjorde det. Vi var kompakta och bra defensivt, så det är någonting att spinna vidare på. Vi var täta centralt och de fick slita för att skapa någonting på oss. Plus att vi hade bra fart på bollen offensivt.

Till torsdagens match är det glädjande beskedet att Jimmy Jeschinsky är tillbaka i spel efter sina skadekänningar och tränare Roger "Gubben" Carlsson får därmed för första säsongen lyxen att kunna vila friska spelare då skadelistan kortats avsevärt. I det här fallet blir det Joel Rydergren som kommer att stå över när Jimmy Jeschinsky nu är tillbaka och ska matchas igång igen. I övrigt kommer KB till spel med samma lag som besegrade Kalix i lördags.

Matchtruppen mot Akilles: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Alexander Strand, Henrik Cervin, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Ludwig Westerling, Gustav Mattsson, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Linus Doktare.

Biljetter till torsdagens match köper ni genom att klicka här eller över disk i förbutiken på ICA Maxi Katrineholm >>

Inte möjlighet att vara på plats? Lugn! Matchen tv-sänds på Katrineholms-Kuriren och på Bandyplay!

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link