Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Flera förändringar till mötet med GT76

10 OKT 2020 10:48
Efter det missade avancemanget i Allsvenska Supercupen laddar nu Katrineholm Bandy med träningsmatcher inför den allsvenska seriestarten och härnäst står Division 1-laget GT76 för motståndet i den nybyggda hallen på Gubbängen.
  • Skapad: 10 OKT 2020 10:48

KB-tränaren Roger “Gubben” Carlsson var inte nöjd med sitt lags insats i den avslutade gruppspelsmatchen i Allsvenska Supercupen mot UNIK och när det nu har blivit dags för träningsmatch mot GT76 så konstaterar han att förändringar behövs. Dels för att få se spelare i nya positioner, men också för att söka upp ett mer vinnande koncept inför framtiden. 

– Exempelvis så kommer Hugo Sundberg att komma in som toppforward på sitt utvecklingsavtal från Finspång och det är ju för att jag vill få chansen att se honom på stor is för första gången. Sedan byter vi plats på Niklas (Eriksson) och Linus (Doktare) och det är ju också lite för att se hur de beter sig i annorlunda positioner jämfört med vart de har spelat tidigare. Där har du sökandet efter vem som ska vara vart, säger “Gubben”.

Söndagens motståndare i den nybyggda hallen på Gubbängen, GT76, har under flera säsonger varit ett topplag i Division 1 Östra, men utan att ha lyckats ta steget upp i Bandyallsvenskan. Nu hoppas Katrineholmsledningen att laget ska kunna skapa sig en matchbild där man får chansen att äga mycket boll själva och därigenom slipa på den bollbehandling som satt käppar i hjulet i tidigare matcher.

– Det är en bra match på det sättet eftersom det borde vara så att vi har bollen mer i den här matchen. Jag hoppas att vi ska vårda bollen bättre och inte vara så jävla snabba att försöka gå framåt och på så vis bli av med bollen. Så jag hoppas att vi tänker till lite bättre än vad vi har gjort tidigare. Att vi väljer lägen lite bättre så att vi kan vårda bollen, säger Carlsson och fortsätter:

– Det kommer också att visa vilka spelare som inte har en tillräckligt bra teknik och det kan förhoppningsvis bli en väckarklocka för dem, så att de ser att de behöver jobba på det för att ta en plats i det här laget.

Söndagens match startar 17.20 i Gubbängens Bandyhall och på grund av publikrestriktioner följs matchen bäst via elitrapport.se eller appen Bandygrytan. Håll även ögonen på Svenska Cupen Ungdom i helgen där Katrineholm/Motala P17 och Borgia/Katrineholm P19 båda spelar gruppspel på Gubbängen under lördagen och söndagen.

Laget mot GT76: Simon Westerdahl, Philip Zander, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Kristoffer Konttori, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link