Hoppa till sidans innehåll

"Gubben" gläds åt konkurrensen inför Kungälv

04 FEB 2022 16:18
Katrineholm Bandys A-lag tar i helgen sikte på ett synnerligen viktigt hemmamöte med ett starkt IFK Kungälv. En match där tränare Carlsson har angenäma problem att ta ut ett lag.
  • Skapad: 04 FEB 2022 16:18

Efter den efterlängtade segern borta mot UNIK förra helgen är det ett Katrineholm Bandy som har dansat igenom veckan som gått med vind i ryggen och hopp om framtiden. Jakten på ett säkrat allsvenskt kontrakt går vidare med något lättare steg och dessutom kom segern trots att man saknade normalt bärande spelare som Robin Hellqvist och Sebastian Brandt.

– Det har varit en bra vecka och det är skönt att ha en seger med sig. Det var ju ett tag sedan vi hade det. Så det har varit bra träningar och bra med folk, så jag är nöjd, säger Roger "Gubben" Carlsson, huvudtränare i Katrineholm Bandy och fortsätter:

– I x antal matcher nu så har vi haft en bra inställning till det hela, så det känns bra. Det som också var bra var att det var aktivitet i vårt spel. Vi var uppe en bit i banan och jobbade på bra med skridskoåkningen både defensivt och offensivt. Jag hoppas att vi kan göra någonting liknande på lördag.

Ja, för under lördagen väntar nästa viktiga utmaning för KB. Detta då ett elitseriekvaljagande IFK Kungälv gästar Kronfågel Arena. När lagen möttes på Skarpe Nord tidigare under säsongen vann IFK klart, rättvist och tydligt med 9-3, men den statistikt intresserade KB-supportern behöver inte få allt för hög puls av det. Faktum är att vi får spola tillbaka klockan hela vägen till det allsvenska kvalet 2018 för att hitta någon bortaseger lagen emellan.

– Det är ett bra lag som, precis som alla andra lag, har sina toppar och drivande spelare. En del av det vi åkte dit på där nere var att de spelade bort oss på hörnorna ganska mycket, så det ska vi försöka få till, säger "Gubben" och tillägger att han överlag är nöjd med lagets insatser på defensiva fasta situationer under säsongen.

– Ja, så har det varit. Det hänger ju lite på hur man väljer att göra. Ibland rusar vi med färre killar och ibland med fler, men ibland är det också så att du får bollarna på dig och andra gånger får du det inte (skratt). Jag har väl inställningen att det som är enklast att påverka rörande det där är att se till att det inte blir hörna. Då behöver man inte fundera så mycket över ruset (skratt).

Det mest positiva i övrigt inför helgens match är att "Gubben" och hans tränarstab har ett nästintill helt skadefritt lag att tillgå, vilket ger en hel del intressanta frågor om konkurrenssituationen för 57-åringen.

– Det är ju nästan första gången som den här riktigt konkurrenssituationen har uppdagats, för tidigare har det varit covid och andra orsaker som gjort att jag knappt behövt ta ut ett lag. Snarare att jag har fått samla ihop ett. Så är det inte nu, utan nu är det en konkurrenssituation. Jag sa till dem innan träning här (under torsdagen reds. anm.) att alla har varit på en godkänd nivå eller bättre i deras individuella prestationer och ytterst är det ju den som avgör om de spelare. Sedan är det ju andra saker som avgör också, som tabelläge, hur mycket matcher som är kvar, motstånd och sådana saker. Vilka spelare passar bäst mot Kungälv? Så nu har jag ju haf lite huvudbry kring hur jag ska göra, men det är också positiva huvudbryn, säger han.

Matchtruppen mot IFK Kungälv: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Eric Lisell (K), Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Gustav Danielsson.

Lördagens match omfattas alltjämt av gällande restriktioner. Se aktuell biljett- och publikinformation här >>

Har du inte möjlighet att vara på plats under lördagen? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändniingsstart 13.45 >>

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link