Hoppa till sidans innehåll

"Gubben" inför ÖSK - "En jävla rolig utmaning"

17 JAN 2021 09:00
Katrineholm Bandy står inför en av säsongens mest inspirerande utmaningar under söndagen då obesegrade Örebro SK står på andra sidan i Behrn Arena.
  • Skapad: 17 JAN 2021 09:00

Katrineholm Bandy har fått upp farten i Bandyallsvenskan och står i nuläget på fyra raka segrar, men det finns ett lag vars form är helt utomjordisk. Örebro SK har vunnit samtliga sina 15 matcher hittills i seriespelet, men under söndagen ska KB försöka bli det första laget att ge närkingarna på nosen.

– Det är otroligt bra gjort av dem hittills. En tabell ljuger aldrig, så någonting bra har de ju gjort (skratt). Det är en jättetuff match för oss. Vi kommer verkligen behöva vara på tå och ha koll på grejerna. Tappar vi positioner så blir det jättejobbigt, utan det gäller att vi sitter ihop ordentligt och spelar tillsammans. Vi kan inte ha några enmansföreställningar, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson och fortsätter: 

– De har spelare som bröderna Folkesson (Simon och Robin reds. anm.) och fler därtill som är individuellt skickliga, så om vi börjar spela en-mot-en så får vi nog på näbben skulle jag tro. Det gäller att vi får ihop våra grejer och det tycker jag att vi har fått på sistone.

På pluskontot för Katrineholms del finns dock goda minnen från förra säsongens båda möten. Hemmamötet på Backavallen slutade med en stabil 7-3-seger och bortamötet i Behrn Arena vanns med 9-6 efter en helt galet svängig tillställning. En match som satt sig i minnet hos "Gubben".

– Jag har en lite dålig bild över hur det såg ut spelmässigt i hemmamötet i fjol, men bortamatchen har jag en klar bild av att den inte går att analysera. Det bara gick fram och tillbaka i 200 kilometer i timmen. Linjedomaren kom ut och bad om vatten efter 20 minuter och sa “Vad ni kör!”. Jag vet inte vad det var frågan om. Det gick från 4-1 till 4-4 och var bananas alltihop.

– Vad skulle jag säga i halvtid? Hela registret hade ju gåtts igenom. Det var spel i luften och längs isen. Det var dåligt hemjobb och det var bra hemjobb. Allting fanns och det gick åt båda håll. Jag tror inte att det blir en tillknäppt historia nu heller. Det tror jag inte. Jag tror det blir en fartfylld och öppen historia. Det hänger nog mycket på vilket lag som sätter sina chanser i början.

Rivaliteten mellan klubbarna går många decenier tillbaka och en normal säsong med publik på läktarna brukar derbykänslan vara påtaglig. Nu tror tränare Carlsson mest att det är enskilda spelare som skapar de där extra känslorna inför matchen.

– Det är klart att det blir lite extra. Vi har en bil med fyra man från Örebro som spelar hos oss, så det är klart som fan att det blir lite extra, säger han.

Att möta ett lag som inte har tappat en enda poäng efter 15 omgångar är självklart ingen enkel uppgift, men Carlsson väljer att se utmaningen som inspirerande och så gott som helt utan risk.

– Jag har respekt för dem, absolut, men vi har inte heller några krav på oss. Det är ingen som förväntar sig att vi ska åka upp och sopa till Örebro. Det är nog mer åt andra hållet, att folk förväntar sig att Örebro ska slå oss. Jag ser en möjlighet i det. Vi ska ut och spela och göra vårt bästa så bra vi någonsin kan och så får vi se hur långt det räcker, säger han.

– Får vi stryk med 5-4 så är det tråkigt, men det är ingen som hänger oss för det. Om vi däremot vinner med 6-4 så blir det ju en jätteboost för oss. Jag ser ingenting annat än möjligheter och har inte någon jätterespekt för dem. Det är en match och den enda skillnaden mot andra matcher är att vi ska spela mot seriens bästa lag enligt tabellen. Det är en jävla rolig utmaning.

Truppläget till söndagens match är det att Joakim Olofsson och Lars Larsson fortfarande finns på skadelistan, men däremot är Joel Rydergren tillbaka från skada och Emil Andersson har även han kommit tillbaka i träning efter sin skada, men åker inte med till Örebro. Dessutom är varken Lucas Palm eller Robin Hellqvist tillgängliga för spel.

Matchtruppen mot Örebro: Philip Zander, Pontus Ekström, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Kristoffer Konttori, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Linus Doktare.

Söndagens match startar 16.00 och ses direktsänt på bandyplay.se.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link