Hoppa till sidans innehåll

"Gubben" med angenäma problem inför trettondagsbandyn

05 JAN 2021 17:00
Det blir klassisk trettondagsbandy som inleder 2021 för Katrineholm Bandys del och tränaren Roger "Gubben" Carlsson har ett antal angenäma problem inför hemmamötet med UNIK Bandy.
  • Skapad: 05 JAN 2021 17:00

Efter att ha avslutat 2020 med en skön uddamålsseger borta mot TB Västerås inleder nu Katrineholm Bandy det nya året med att ta emot UNIK Bandy under trettondagen. Mötet är lagens tredje för säsongen, inklusive Allsvenska Supercupen, och det är ett snudd på skadefritt KB som jagar säsongens första seger mot Uppsalalaget. De tidigare mötena har slutat med en förlust och en oavgjort. Båda på bortaplan.

– Det är ju Jocke (Olofsson reds. anm.) som fortfarande är borta med sin sträckning, men annars är ju alla tillgängliga (förutom långtidsskadade Lars Larsson). Det gör ju att jag har haft ganska mycket huvudbry kring vilka som ska spela, men det är ju angenämt. Vi kunde spela nio mot nio nu på träningen, med tre målvakter, och det är ju inte alla som kan det. Det är lite både på gott och ont, men det är bra, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson, som har relativt positiva bilder från 5-5-mötet i Relitahallen i början av december.

– Det jag minns är att vi skapade väldigt mycket chanser. Jag tycker att deras målvakt (Gustav Holmgren) var väldigt duktig, men får vi till samma produktion av målchanser så hoppas jag att vi sätter dit några fler. Sedan är UNIK duktiga, framförallt i luftspelet. De är även bra på att trä in bollar på lite mindre ytor. Det gäller att vi är vakna och har koll i våra ytor om vi har motståndare att ta hand om eller inte.

Till onsdagens match är även nyförvärvet Eric Lisell redo att göra comeback i KB-tröjan och "Gubben" har redan hunnit så mycket positivt från 27-åringen på träning.

– I och med att han har varit med Motala i Elitserien så har han ju ett lite bättre tempo och ett lite bättre tryck. Passningarna slås lite tidigare, lite hårdare och det blir positivt för oss. Han sätter igång det andra för oss också, så jag ser fördelar med det, säger han.

Matchtruppen mot UNIK: Pontus Ekström, Simon Westerdahl, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Onsdagens match startar redan klockan 13.15 och ses på bandyplay.se med sändningsstart 13.00. Glöm inte att ditt köp av matchen och/eller ditt abonnemang på bandyplay ger pengar till föreningen.

Glöm inte heller att köpa dina digitala 50/50-lotter till matchen här >>

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan: 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link