Hoppa till sidans innehåll

"Gubben" redo att dra igång - "Vi är bättre förberedda"

27 AUG 2021 18:33
182 dagar efter förra säsongens avslutning hemma mot IFK Rättvik ska nu Katrineholm Bandy skrinna ut i Kronfågel Arena för match igen under lördagen.
  • Skapad: 27 AUG 2021 18:33

Nästan exakt sex månader har gått sedan den allsvenska bandysäsongen 2020/21 avslutades för Katrineholm Bandys del och sedan dess har mycket hunnit hända. Tongivande spelare har lämnat, nya bekantskaper har anslutit och framförallt har den så långa försäsongen för första gången till stora delar bestått av träning på stor is. Förutsättningarna i Kronfågel Arena har kunnat göra vem som helst avundsjuk och nu närmar det sig den tiden på året då det börjar bli dags att visa vad träningen har gett för resultat.

Under lördagen inleder A-laget försäsongens matchande hemma mot serierivalerna Nässjö IF och tränare Roger "Gubben" Carlsson ska därmed få ett första svar på om det nya försäsongsupplägget har fallit väl ut.

– Det är klart att det har varit väldigt mycket nytt och det jag självklart har funderat på är ju om vi har gjort rätt. Skulle vi ha varit mer eller mindre på is? Skulle vi ha kört på hårdare eller tagit lite fler break? Det är alltid många frågor såhär års och de är inte färre i år. Svaren får framtiden utvisa, säger "Gubben".

Carlsson menar dock att han går in i lördagens match med en tydlig känsla av att hans lag är klart bättre förberedda inför en första träningsmatch än vad fallet har varit tidigare år, tack vare den stora isen.

– Ja, självklart är vi bättre förberedda. Tidigare år hade vi varit kvar på rink nu och bara fått komma ut på stor is i Västerås, Uppsala eller liknande. Då har spelarna inte alls varit vana vid ytorna, men det är de ju nu. Där är vi längre fram givetvis och likadant med skridskoåkningen. Det är väl främst det tack vare att vi inte har behövt göra en minut på hockeyrink, så visst är vi bättre med nu, säger han.

Försäsongsmatcher och resultatmål brukar sällan höra ihop och när "Gubben" ska peka ut vad han vill se under lördagen så är det inte heller nu resultatet som står i fokus.

– Jag vill se att vi är aktiva, att alla deltar, att vi är aktiva defensivt och sådana saker. En del spelare har lite nya positioner och roller och där vill jag givetvis också se hur det faller ut. Spelmässigt har vi mest kommit överens om de stora, övergripande punkterna i hur vi vill spela och så får vi spela några matcher här innan vi utvärderar det ordentligt. Det är det klassiska att man måste börja någonstans och sedan bygga därifrån, säger han.

Laget till lördagens match saknar ett antal spelare på grund av skador och sjukdomar. Nyförvärven Henrik Cervin och Hugo Sundberg saknas på grund av sjukdom, medan Joakim Olofsson avstår spel på grund av en skadekänning. Dessutom är Lars Larsson ännu inte redo för spel efter sin knäoperation förra vintern, men 27-åringen är numera tillbaka i ordinarie träning med laget.

Laget mot Nässjö: Simon Westerdahl, Pontus Magnusson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Alexander Strand, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Ludwig Westerling.

Har du ännu inte säkrat din biljett till lördagens försäsongspremiär (max 300 åskådare)? Köp den direkt här >>

Har du inte möjlighet att se lördagens match på plats i Kronfågel Arena? Se den då gratis, live, på bandyplay.se med start 13.50 >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link