Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

"Gubben" söker svar i genrepet

24 OKT 2020 15:15
Med bara en vecka kvar till seriepremiären borta mot UNIK genrepar Katrineholm Bandy under söndagen hemma mot Lidköpings AIK på Backavallen.
  • Skapad: 24 OKT 2020 15:15

Efter en försäsong fylld av sökande hoppas nu Roger "Gubben" Carlsson finna svar inför den allsvenska starten när Lidköpings AIK gästar arenan på Backavallen för generalrepetition under söndagen.

– Det jag vill se är främst hur de små förändringar jag gör kommer att se ut. Jag vill också se ett bra passningsspel och en stor spelglädje. Jag vill att killarna ska köra på, vara glada och positiva och försöka göra bra saker. Om det blir fel ibland så är det sådant som händer, men jag tycker att vi kan ha en bättre energi i våra matcher. Jag tycker att den har varit lite dålig i perioder av flera tidigare matcher, säger Carlsson.

Söndagens motståndare, som tränas av den tidigare Katrineholmsspelaren Jesper Bryngelson, tog sig hela vägen till elitseriekval förra säsongen och siktar minst lika högt den här säsongen. En tuff värdemätare alltså för ett Katrineholm som precis avsluta säsngens första träningsvecka på stor is. Det sistnämnda är dock alltjämt något som glädjer "Gubben".

– Det är en fröjd att träna i de här förhållandena, så det finns ingenting att klaga på. Vi har kunnat träna på precis det vi vill, vi har fokuserat lite på fasta situationer och att stärka upp vår defensiv. Det har också varit bra med spelövningar och tvåmål, så det har varit en bra vecka, säger "Gubben", men menar att det är för tidigt att kunna förvänta sig synliga resultat av den träningen redan under söndagen.

– Ja, jag tror att det är för tidigt. Vårt passningsspel är fortfarande lite för valpigt och det är mycket för att vi fortfarande är lite ovana vid längden på passningarna. Det är där det klickar. Vi åker lite för länge med bollen och väljer en kortare passning istället för att slå den längre ibland. Vi måste bli bättre på det, men jag tror att det kommer allt eftersom vi får mer tid på stor bana.

Matchtruppen mot LAIK: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Söndagens match startar 16.00 och är slutsåld (50 personer), men det finns möjlighet att se matchen då den direktsänds av Katrineholms-Kuriren på kkuriren.se.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link