Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Hellqvist målskytt i hemmacomebacken - stannar säsongen ut

28 DEC 2021 23:06
Katrineholm Bandy fick dubbla glädjebesked under tisdagen. Dels fick laget återigen med sig poäng från en allsvensk match och dels meddelade Robin Hellqvist att han fortsätter med laget under resten av säsongen.
  • Skapad: 28 DEC 2021 23:06

Efter två raka förluster, tillika underkända insatser spelmässigt, var det ett klart bättre Katrineholm Bandy som tog emot IF Boltic i Kronfågel Arena under tisdagskvällen, men trots det var det nära att gå åt pipan.

Den första halvleken var synnerligen tät och jämn spelmässigt där båda lagen tycktes ha ett enormt fokus på att inte ge bort en centimeter i onödan till motståndarna. Offensivt var det dock hemmalaget som lyckades först och i den sjätteminuten kunde Robin Hellqvist sätta 1-0 i sin första allsvenska hemmamatch sedan februari i år. Ett mål som kom ur en situation där han först blev förbannad på sig själv.

– Det är väl kul att göra mål. Kul att kunna bidra. Jag är ju mer arg på situationen än vad jag är glad. Jag missar passningen först, men får med mig den på något vänster. Egentligen är det ett halvdåligt skott också, men det var tur att målvakten också var halvdålig där, skrattar Hellqvist, som innan matchen hade bekräftat för föreningens sportsliga ledning att han nu ämnar spela resten av säsongen med A-laget.

– Det är en relativt kort period kvar och sedan har väl Julia (sambon reds. anm.) varit snäll och låtit mig komma iväg. Så det var bara att ställa upp, säger 27-åringen.

Boltics replik på ledningsmålet lät dock inte vänta på sig, utan direkt på avslag åkte Jacob Bucht slalom genom hemmaförsvaret och kvitterade. Det skulle dock bli hemmaledning igen innan halvtidsvisslan ljöd. Detta då Jesper Ekström hittade nätet i den 29:e minuten, assisterad av Eric Lisell.

Inledningen på den andra halvleken blev dock inte lika munter för de rödklädda. Albin Ottosson kvitterade för gästerna tämligen omgående och Katrineholmsspelarna lyckades för en stund med konststycket att se stressade ut trots att matchen spelades i ett tempo som närmast kan liknas vid ultrarapid. Som ett brev på posten kom också 2-3 efter ett mindre lyckat ingripande av Simon Westerdahl i hemmamålet och pang, boom så var ångesten total bland de närmare 200 åskådarna på sittplats.

Hemmaspelarna lyckades dock knyta näven i fickan och kämpa på. Ett kollektivt slit som, i kombination med ett flertal Boltic-utvisningar, tillslut resulterade i ett frislag i dövinkeln ute till höger i matchens 86:e minut. Frislaget petades till Ludwig Westerling som skickade in en chansboll i straffområdet. En boll som självaste Jimmy Jeschinsky fick korn på och tryckte in till 3-3.

– Jag tyckte vi var lite dåligt med folk i straffområdet, så då pep jag in där på frislaget. Det blev lite tumult därinne, så då blundade jag och vevade till så satt den i taket. Jag har gjort några mål på (Joakim, Boltics målvakt och fd lagkompis från tiden i Örebro) Westberg tidigare, så jag vet vart jag ska sätta dem, skrattar Jeschinsky.

Avslutningen på matchen blev dramatisk där hemmaspelarna först tyckte sig ha spelat till sig en hörna, men där bristen på överensstämmande åsikt med den assisterande domaren gjorde att gästernas Iver Dilling kom i ett jätteläge och satte bollen i stolpen. Därefter, med bara sekunder kvar, sprätte Eric Lisell in en boll från kortlinjen och Gustaf Doktare är först på den, bara två decimeter från mållinjen. I rak kontrast mot fysikens lagar lyckades dock 16-åringen på något underligt vis få bollen över mål och lagen fick nöja sig med varsin poäng.

– Jag har så svårt att analysera såhär direkt efter. Det är inte min starka sida, men 2-1 i halvtid. Vi släpper in ett mål i första halvlek. Det är ett fall framåt, men det [analysen] får du ta med någon annan tror jag, flinar Jimmy Jeschinsky och fortsätter om andra halvlek:

– Jag vet inte riktigt vad som händer. De har ändå två utvisade under en period, men får ha mycket boll. Jag vet inte, men jag själv känner mig väldigt seg och slut i kropp och skalle, så jag vet inte. En poäng är väl bra.

Andra matchen på tre dagar därmed avklarad, men än är inte veckan slut. Redan på torsdag vankas det match igen då laget beger sig till det småländska höglandet för att möta Nässjö IF i Stinsen Arena.

– Ja, nu är det tätt på given, så nu är det bara hem och försöka slagga så gott det går och få i sig mycket mat. Sedan ska vi åka ner dit och försöka göra en bra fajt igen, säger 26-årige Jeschinsky.

Matchfakta: Katrineholm - Boltic
Mål: 1-0 6' Robin Hellqvist, 1-1 7' Jacob Bucht (Gustaf Andersson), 2-1 29' Jesper Ekström (Eric Lisell), 2-2 50' Albin Ottosson, 2-3 65' Jacob Bucht (Gustav Jansson), 3-3 86' Jimmy Jeschinsky (Ludwig Westerling).
Hörnor: KB: 5 (0) IFB: 4 (0)
Utvisningar: KB: 3x10 min IFB: 6x10 min

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Robin Hellqvist och Jimmy Jeschinsky nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link