Hoppa till sidans innehåll

Hellqvist sänkte gamla klubben - "Vi känner att vi kan komma ikapp"

04 JAN 2019 22:44
Katrineholm Bandy hänger på i jakten på säker mark i Bandyallsvenskan. Detta efter laget fått en smakstart på det nya året och besegrat IFK Rättvik på hemmaplan med 6-4 (4-1).
  • Skapad: 04 JAN 2019 22:44

Det var något av en måstematch på förhand. Förlust under fredagskvällen och avståndet upp till lagen ovanför det negativa kvalstrecket hade varit fem poäng, men Katrineholm Bandy tog chansen att närma sig och för andra gången den här säsongen besegrades IFK Rättvik.

Ett, i vanlig ordning numera, skadeskjutet Katrineholm lyckades sätta en tät defensiv tidigt i matchen och det stora bollinnehav som gästerna hade mynnade mestadels ut i hörnor och för långa lyft. Det i kombination med att hemmalaget hade hittat effektiviteten kvällen till ära visade sig vara en gyllene kombination i den första halvleken.

Efter att skyttekungen Linus Doktare inlett målskyttet i den 24:e minuten på en hörnretur så kunde grovjobbaren Lars Larsson peta in ytterligare en boll för hemmalaget innan klockan slagit 30. Ett mål som 24-åringen inte riktigt förstod hur det gick till

– Ja, jag vet inte. Brorsan (Olle) slår någon halvknackig boll in i straffområdet som studsar fyra, fem gånger och så lyckas jag vara på rätt ställe. Alla mål räknas ju, som tur är, skrattar Larsson.

Hörnskyttet har varit ett problem för KB hittills den här säsongen, men när Niklas "Messi" Eriksson smällde upp en vänsterhörna i första krysset i den 34:e matchminuten så fick de 310 åskådarna på Backavallen jubla igen. Gästerna reducerade visserligen på hörna genom Henrik Cervin, men när formtoppade Emil Andersson tryckte in 4-1 strax innan paus så var känslan att ledningen var betryggande.

Den fällan har dock laget gått i tidigare och trots att Robin Hellqvist uttökade till 5-1 med ett solomål från eget straffområde i början av den andra halvleken så var matchen inte över. Gästerna gjorde 5-2, 5-3 och när 5-4 kom i den 85:e minuten så satt hjärtat i halsgropen på Backavallspubliken ännu en gång.

Rättvik skapade målchanser och jagade febrilt, men en storspelade Hugo Lundqvist, som gjorde debut i KB-målet, höll undan och i matchens 90:e minut kastade han ett långt utkast som kom att bli avgörande. Bollen nådde nämligen Niklas Eriksson som, på sin väg fram mot mål, blev fälld precis på straffområdeslinjen och straffen var ett faktum. En straff som den tidigare Rättviksspelaren, Robin Hellqvist, fick kliva fram och skjuta.

– Jag tänkte att "missa målvakten så löser det sig", skrattar Hellqvist.

Straffen gick mellan benen på Adam Björk i IFK-målet och hemmasegern var ett faktum.

– Vi gör en bra match fram till 5-1, men sedan börjar vi tappa lite. Vi blir nog lite bekväma och sådär, men överlag en bra match, konstaterar Robin Hellqvist och får medhåll av Lars Larsson.

– Det var tufft hela vägen, men vi knep ju två poäng tillslut. En jäkla kämpaseger, säger han.

Redan på söndag för Katrineholm Bandy en ny chans att närma sig säker mark i tabellen då Kalix Bandy gästar Backavallen klockan 14.00 (OBS tiden). 

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Robin Hellqvist och Lars Larsson nedan.Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link