Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Sterner

Juniorerna imponerade när KB vann igen

10 OKT 2021 20:24
Katrineholm Bandy tog under söndagen ett stort kliv mot finalspelet i Allsvenska Supercupen när UNIK besegrades med klara 8-4 (5-1) i Kronfågel Arena under söndagen.
  • Skapad: 10 OKT 2021 20:24

Katrineholm Bandy fortsätter att imponera i Allsvenska Supercupens gruppspel och den inledande fyramålssegern mot Kalix häromveckan följdes under söndagen upp med en ny fyramålsseger. Den här gången hemma mot UNIK och det var en rivstart som lade grunden till segern. Med bara en minuts mellanrum mellan matchminut fyra och fem så serverade Henrik Cervin först Linus Doktare och senare Gustav Mattsson fram till 1-0 och 2-0. Mål som var resultatet av ett målmedvetet omställningsspel från hemmalagets sida.

– Det är jätteviktigt med de snabba omställningarna och speciellt om läget finns där. De bjöd oss på lite lägen och då var det bara att ta vara på dem. De är effektiva där, både "Limpo" och Mattsson, så det är jätteskönt. Vi är jättenöjda med starten, så det är bara att fortsätta utnyttja kontringarna, säger servitör Cervin.

Ja, för det var effektivitet och omställningsspel som hamnade i fokus i den första halvleken. Samtidigt som UNIK slarvade i sina avslut eller avgörande passningar så lyckades nämligen KB näta nästan så fort tillfälle gavs. 3-0 satte Linus Doktare i den 17:e minuten och efter att Johannes Häggström stuckit emellan med en distansbomb för gästerna så var det dags för en ny lyckominut för hemmalaget då Gustav Mattsson och Alexander Strand fastställde halvtidsresultatet till 5-1 genom två nya mål inom loppet av en minut mellan matchminut 40 och 41.

– Vi gör mål på nästan alla lägen vi har. Vi är jätteeffektiva och stänger samtidigt igen defensivt. De är visserligen nära att peta dit mer än en i första, men en väldigt imponerande första halvlek från vår sida, säger Henrik Cervin.

I inledningen av den andra halvleken hittade dock gästerna mer rätt och Oskar Rönnqvist kunde tämligen omgående reducera på hörna. Spelövertaget växte för UNIK, men hemmalaget fortsatte att näta bakom en i övrigt storspelande Victor Mårtensson i gästernas mål och nu var det juniorernas tur att få utdelning. 16-årige Gustaf Doktare satte 6-2 i den 55:e minuten assisterad av jämnårige Ludwig Westerling, men upplänningarna hade inte gett upp.

Ännu en bomb till mål, den här gången signerad Johannes Camilton, och en strut av Alexander Sundström, som var inblandad i alla UNIK:s mål i matchen, gjorde att Roger "Gubben" Carlsson kände sig tvingad att ta en timeout efter dryga timmens spel. En timeout som skulle visa sig ge effekt.

Några väl valda ord till varandra senare så var nämligen butiken stängd bakåt för dagen och istället för ytterligare UNIK-mål och nerv så kunde Alexander Strand göra sitt andra för dagen fram till 7-4 och Ludwig Westerling avsluta dagen med sitt första mål i A-lagströjan.

– Jag tänkte att jag skulle ta den åkningen på högerkanten för vi hade sagt att Eric (Lisell reds. anm.) skulle komma högt, så jag tänkte att det skulle finnas yta där. Linus (Doktare) och (Gustav) Mattsson går på andra sidan och skapar en jättestor yta för mig. Jag tittar framåt och ser att det är ett hav framför mig, så jag går på ytan och fokuserar på att suga ner bollen, säger Westerling om målet som han sedan sprätte upp i nättaket.

Överlag fick de unga spelarna väldigt mycket beröm för sina insatser i matchen och "Ludde" menar att det här kändes som ett stort steg framåt för hans egen del.

– Det var en stor skillnad jämfört med tidigare matcher. Jag kände att allt gick bättre idag. Jag kom med mer i spelet, hittade fler offensiva varianter och fick ett bättre flyt defensivt. Jag börjar komma in i det mer och hittar mer min roll i det hela, säger han.

Söndagens seger innebär att Katrineholm Bandy toppar den östra gruppen, där vinnaren går till Allsvenska Supercupens finalspel i Katrineholm den 23-24 oktober, på målskillnad före TB Västerås. Ett Tillberga som kommer till Kronfågel Arena nästa söndag för den direkt avgörande gruppfinal om platsen i finalspelet.

– Det ska bli så jävla kul. Grymt kul! Det är bara glädje, konstaterar Ludwig Westerling och Henrik Cervin håller med:

– Det ska bli superroligt. Vi ser fram jättemycket mot den matchen. Det blir en annan krydda på den matchen och det behövs även inför seriespelet. Vi ser fram emot matchen fruktansvärt mycket och vi ska ge Tillberga en rejäl match och förhoppningsvis även vinna, säger han.

Matchfakta: KB-UNIK
Mål: 1-0 4' Linus Doktare (Henrik Cervin), 2-0 5' Gustav Mattsson (Henrik Cervin), 3-0 17' Linus Doktare (Alexander Strand), 3-1 33' Johannes Häggström (Alexander Sundström), 4-1 40' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 5-1 41' Alexander Strand, 5-2 47' Oskar Rönnqvist (Alexander Sundström, hörna), 6-2 55' Gustaf Doktare (Ludwig Westerling), 6-3 61' Johannes Camilton (Alexander Sundström), 6-4 63' Alexander Sundström, 7-4 74' Alexander Strand (Linus Doktare), 8-4 88' Ludwig Westerling (Eric Lisell).
Utvisningar: KB: 0 UNIK: 2x10 min
Hörnor: KB: 5 (0 mål) UNIK: 9 (1)

Se highlights från matchen i spelaren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link