Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

KB föll snöpligt i kaosmatch i Kalix

21 NOV 2021 17:03
Det var nära att bli en ny KB-upphämtning värd namnet under söndagen, men istället blev det Kalix som tillslut drog det längsta strået och vann matchen med 9-8 (3-1).
  • Skapad: 21 NOV 2021 17:03

Bortamatch mot Kalix, minusgrader, fläskis och ett hemmalag som dunkar in distansskott. Ingenting ovanligt alls än så länge och Kalix 3-1-ledning i halvtid var klart rättvis mot ett Katrineholm som kämpade för att hitta fart och delaktighet. Den andra halvleken skulle däremot bjuda på något betydligt mera ovanligt.

När 16-årige Hugo Olsson gjorde sitt första seniormål fram till 5-1 i den 56:e matchminuten så började det kännas som att KB-spelarna hade följt med solen ner bortom horisonten, men ett straffmål av Joakim Olofsson senare så infann sig viss optimism igen. Kalixs store kejsare, kapten och konung, Johan Sundquist, hade dock annat att säga och satte 6-2 på en egen straff bara minuter senare. Rullgardin ner igen.

KB-tränaren Roger "Gubben" Carlsson hade tagit sin timeout för att förklara att "Nu är det dags att köra" och som grabbarna lyssnade. Alex Höög satte sitt första allsvenska mål fram till 6-3 i matchminut 73. Henrik Cervin, assisterad av nämnde Höög, satte 6-4 två minuter senare. Lars Larsson gjorde sitt första allsvenska mål sedan Eldkvarn brann fram till 6-5 och i den 81:a minuten fullbordade Gustav Mattsson upphämtningen till 6-6. Imponerande pannben för andra helgen i rad, men dessvärre var sista ordet inte sagt.

För hemmalaget hade ju alltjämt nämnde Johan Sundquist och bara minuten efter Mattssons kvittering vände han på femöring tio meter utanför straffområdet och vispade upp bollen blint i Simon Westerdahls högra kryss. 7-6 och när Tuomas Mokko kyligt gjorde 8-6 i den 87:e minuten så var väl ändå saken biff? Icke.

Matchminut 89: 8-7 Eric Lisell

Matchminut 90: 9-7 Johan Sundquist

Matchminut 91: 9-8 Joel Rydergren

Drama hela vägen in på målsnöret tack vare Rydergrens första mål på seniornivå, men den här helgen räckte det inte enda fram. Trots sju mål i andra halvlek så tvingas KB lämna Kalix tomhänta.

– För det första släpper vi in för billiga mål. Inte alla, men många av de där nio är för billiga. Det är dagens sanning, säger "Gubben" och fortsätter:

– Matchen före timeouten, när vi spelar efter vår matchplan, så är vi inte riktigt där. Vi är sega och är inte där i varken brytningar eller passningsspel, men vid 6-2 bestämmer vi oss för att vi måste göra någonting. Vi lyfter upp hela laget och spelar mer på chans och när vi gör 6-6 är Kalix riktigt darriga. Sedan funderar man ju på om vi skulle ha tagit hem det igen vid 6-6 och väntat på en eller två chanser till, men vi kände att Kalix var darriga och att vi var inne i ett jäkla flyt. Vi gick för det, kände att vi hade dem och de darrade, men återigen då så släpper vi in för billiga mål.

"Gubben" menar vidare att han, i likhet med många andra, imponeras över lagets inställning och pannben.

– Före timeouten är vi inte riktigt där och är inte hundra. Det gäller inte alla spelare, det är många som gör det bra idag, men sedan kommer det fram några riktiga skallar efter timeouten. Då blir det skillnad och de jobbar på av bara den och så får vi ju vittringen också. Men summa summarum är det för många billiga mål bakåt som ställer till det för oss idag. Förra helgen nådde vi fram till tre pinnar i slutminuterna, men den här gången gick det inte. Det är bara att köra på. Vi får en ny chans på tisdag igen, säger han.

– Det positiva är att vi har en möjlighet att hämta in underlägen tack vare vår inställning och så är det många killar som gör en bra match. Jag skulle säga att Joel (Rydergren reds. anm.) kanske gör sin bästa match hittills. Det finns mycket positivt.

Ja, redan på tisdag är det dags igen alltså då "Gubbens" gäng reser till de småländska urskogarna för att spela den uppskjutna seriepremiären mot Åby/Tjureda, men först väntar en lång resa hem från Kalix under söndagskvällen.

– Först och främst ska vi ta oss hem nu och sedan tränar vi en timme imorgon kväll för att åka av oss lite. Sedan tar vi fram en ny matchplan och tar ut ett nytt lag innan det är en lång bussresa ner på tisdag. Det är bara att mosa på och göra det bästa vi kan av det, säger tränaren.

Matchfakta: Kalix-Katrineholm
Mål: 1-0 4' Anton Khrapenkov (Janne Rintala), 2-0 18' Anton Voronchikin, 2-1 28' Linus Doktare (Gustaf Doktare), 3-1 38' Johan Sundquist, 4-1 48' Jonathan Johansson (Niklas Sundqvist, hörna), 5-1 57' Hugo Olsson, 5-2 63' Joakim Olofsson (straff), 6-2 65' Johan Sundquist (straff), 6-3 73' Alex Höög (hörna), 6-4 75' Henrik Cervin (Alex Höög), 6-5 78' Lars Larsson, 6-6 81' Gustav Mattsson (Joakim Olofsson), 7-6 82' Johan Sundquist (Anton Khrapenkov), 8-6 87' Tuomas Mokko (Johan Sundquist), 8-7 89' Eric Lisell (Gustav Mattsson), 9-7 90' Johan Sundquist, 9-8 91' Joel Rydergren.
Hörnor: Kalix: 10 (1 mål) KB: 7 (1)
Utvisningar: Kalix: 2x10 min KB: 1x10 min

Se highlights från matchen i spelaren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link