Hoppa till sidans innehåll

KB föll tungt i Miranda-matchen - "Behöver inte vara professor för att förstå varför vi får stryk"

20 FEB 2021 19:25
Katrineholm Bandy höjde sig jämfört med torsdagens match mot Västanfors, men trots det så räckte det inte till seger i lördagens Miranda-match mot Falu BS.
  • Skapad: 20 FEB 2021 19:25

Efter tre raka matcher utan seger var Katrineholm Bandy på jakt efter ett trendbrott i lördagens hemmamöte med Falu BS, Miranada-matchen, och visst såg laget ut att kunna vara någonting på spåret inledningsvis. Robin Hellqvist gav hemmalaget ledningen efter en fin passning från Gustaf Doktare i den 13:e minuten och trots att gästerna kvitterade snabbt så var det hemmalaget som återtog ledningen i den 33:e minuten då Niklas Eriksson satte en vänsterhörna.

Falu BS kvitterade strax innan pausvilan, men matchen kändes helt jämn och ytterst oviss. Detta främst tack vare ett disciplinerat försvarsspel från båda lagen, men det skulle ändras i början av den andra halvleken.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek. Vi möter ett bra lag, men jag tycker att vi står upp bra mot dem. De har lite lägen och vi har lite lägen, men 2-2 tycker jag är ett rätt så bra resultat, säger målvakten Philip Zander om den första akten.

Början av den andra halvleken skulle dock visa sig bli matchavgörande åt fel håll. Ett högt pressande Falu BS stressade KB-spelarna till flera avgörande misstag och efter bara åtta minuters spel så visade resultattavlan 2-5.

– De kommer upp och stressar oss och pressar med tre, fyra spelare och det blir som det brukar. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Vi blir stressade, skickar iväg bollen och får inte kontroll på det. Samtidigt så gör vi lite individuella misstag idag som gör att de får göra tre, säger Zander.

Ja, för närmare än Niklas Erikssons 3-6-reducering i den 66:e minuten kom inte Katrineholm, trots en chans från straffpunkten med kvarten kvar. Gästerna vann rättvist med 7-3 tillslut trots att laginsatsen från hemmalaget var bättre än i den senaste matchen.

– Första halvlek är okej från vår sida. 2-2 och vi släpper in två mål på att vi inte riktigt gör rätt i situationerna innan målchanserna kommer. Så den är okej, men sedan är det de första tio, tolv minuterna i andra där vi åker och tappar boll fyra, fem gånger och de går från 2-2 till 5-2. Man behöver inte vara professor för att räkna ut varför vi får stryk idag. Det är individuella misstag rakt av, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Förhoppningarna ställs nu istället till att humöret ska höjas av den tröjauktion som inleddes under seneftermiddag där lördagens unika matchtröjor säljs till förmån för Kvinno- och Tjejjouren Mirandas arbete mot sexuellt våld.

– Det är bara att gå in och buda på alla tröjor eftersom det går till en bra grej. Det hoppas jag att folk gör, säger Philip Zander.

Se tröjauktionen och lägg bud på din favoritspelares tröja här >>

Matchfakta: Katrineholm - Falu BS
Mål: 
1-0 13' Robin Hellqvist, 1-1 15' Lukas Mårdberg, 2-1 33' Niklas Eriksson, 2-2 43' Isac Johansson, 2-3 48' Elliott Hellström, 2-4 51' Mikael Olsson, 2-5 53' Isac Johansson, 2-6 64' Elliott Hellström, 3-6 66' Niklas Eriksson, 3-7 83' Gustav Backman.
Utvisningar: KB: 2x10 min BS: 1x10 min
Hörnor: KB: 4 (1 mål) BS: 3 (0)

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Philip Zander och Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link