Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

KB tog säsongens första seger - "Det betyder massor"

18 NOV 2022 22:58
Katrineholm Bandy är ett vinnande lag i Bandyallsvenskan igen. Säsongens första seger togs under fredagskvällen hemma mot Borlänge Bandy, men det satt tillslut långt inne.
  • Skapad: 18 NOV 2022 22:58

Drömstart var ordet som söktes för att beskriva Katrineholm Bandys inledning på fredagens viktiga hemmamöte med nykomlingarna Borlänge Bandy och när Niklas Eriksson satte 1-0 redan i den första matchminuten så var den ett faktum. Gästerna från Dalarna inledde matchen med att lyfta mer än en övertaggad gymkille, men något resultat gav det inte. Istället kunde KB kontrollera den första halvleken så gott som fullt ut och även om tempot var långt ifrån det högsta så kom både 2-0 och 3-0 innan pausvilan. Dessutom hade de rödklädda bud på flertalet mål till under den första akten, men någon punktering av matchen blev det inte redan till halvtid.

– Vi började matchen ganska bra, gjorde det vi hade sagt och skapade många målchanser. De hade inte så mycket och vi ledde med 3-0. Vi borde ha gjort ett fjärde, femte, sjätte och sjunde mål, för då hade matchen varit över, men det gjorde vi inte. Vi utnyttjade inte alla chanser som vi hade, säger tränaren Jari Hyttinen.

– Vi vann elva bollar på deras planhalva, tappade inte en enda på vår egen planhalva och skapade massor av målchanser. Vi räknade till 17 målchanser bara i första halvlek, men vi gjorde bara tre mål. Hade vi gjort ett fjärde, femte och sjätte mål där så hade nog även andra halvlek blivit rolig.

Ja, för andra halvleken blev tämligen långt ifrån rolig för hemmalaget. Michael Pettersson reducerade för gästerna och därefter var det som att de senaste veckornas tunga förluster återigen dök upp i huvudet på hemmaspelarna.

– Jag tycker vi gör det bra i första och jag hade hoppats att vi hade kunnat växla upp ytterligare i andra, men jag vet inte. Det är som att vi inte vågar när vi leder. Vi tror inte på oss själva längre och då blir det svårt. Vi slår bort alldeles för mycket passningar, hela tiden. Jag vet inte om vi har något bra anfall. I första tycker jag vi skapar väldigt mycket lägen, men så rinner det bara ut i sanden. Det är inte så mycket att prata om, utan vi måste bara våga, tror jag, säger comebackande lagkaptenen Jesper Ekström.

När Viktor Nyström pricksköt in gästernas andra reducering med sju minuter kvar av ordinarie tid steg pulsen rejält i Kronfågel Arena, men även om nervositeten var synlig så lyckades inte gästerna komma allt för nära en kvittering. Istället kunde Gustaf Doktare sätta spiken i kistan på tilläggstid och säsongens första seger var ett faktum.

– Det är alltid så att när man har fått två poäng så är det ingen som kan ta dem ifrån oss. De finns i tabellen. Hur de har kommit till spelar inte så stor roll, utan nu koncentrerar vi oss på morgondagens match och försöker vinna den också, säger Jari Hyttinen innan Jesper Ekström konstaterar att segern självklart betyder mycket för stämningen i omklädningrummet.

– Ja, det betyder massor. Och det var kanske också bra att det blev som det blev idag. Nu kan det finnas lite revansch att ta på oss själva imorgon, säger han.

Ja, för redan under lördagseftermiddagen är det dags igen. KB gästas då av Falu BS, som under fredagskvällen förlorade borta mot Örebro med 2-9 och kapten Ekström tror på en liknande matchbild som den som var under fredagen.

– Ja, det tror jag absolut. Den kommer nog att se ganska lik ut. Det är också ett ungt lag, vad jag har förstått, och det är det här också. Det kommer nog gå lite fram och tillbaka, så det gäller att vi tar taktpinnen. De ser väl matchen mot oss som den de ska försöka vinna. Örebro är väl ett för starkt lag för dem, men vi måste steppa upp som i första halvlek idag och spela bollen till varandra. Då tror jag det ska gå mycket bättre, säger han.

Matchtruppen till lördagens match är i skrivande stund inte uttagen, men hela truppen är alltjämt frisk, hel och uttagningsbar. Mer inför lördagens match kommer på våra sociala medier under lördagsförmiddagen.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in. Via länken och hos ombuden kan du även köpa ditt säsongskort för entré till alla säsongens allsvenska hemmamatcher!

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 13.45. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Matchfakta: Katrineholm - Borlänge
Mål: 1-0 1' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 2-0 17' Linus Doktare, 3-0 34' Jonathan Hyttinen, 3-1 54' Michael Pettersson (Mattias Krantz), 3-2 83' Viktor Nyström, 4-2 95' Gustaf Doktare (Alex Höög).
Hörnor: KB: 8 (0) BOR: 8 (0)
Utvisningar: KB: - BOR: 1x10 min
Publik: 213 personer, Kronfågel Arena.

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Jesper Ekström och Jari Hyttinen nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link