Hoppa till sidans innehåll

KB vann utan att imponera - "Gör inte det vi vill göra"

18 SEP 2022 15:23
Katrineholm Bandy tog helgens andra raka seger under söndagen då Division 1-laget Gustavsbergs IF besegrades komfortabelt med 4-2.
  • Skapad: 18 SEP 2022 15:23

Efter att under lördagen ha besegrat seriekollegorna Falu BS med klara 8-2 var det dags igen under söndagen för Katrineholm Bandys A-lag då Division 1-laget Gustavsbergs IF stod för motståndet och eventuell trötthet från lördagen tycktes mestadels ha satt sig i skallarna. Hemmalaget pressade högt och intensivt, men de egna anfallen blev ofta korta och chansartade mot ett "Gurra" som spelade ett lågt och samlat försvarsspel.

Det faktum att det skiljer både en division och ett otal träningstillfällen på stor is gjorde sig dock påmint matchen igenom. Niklas Eriksson satte 1-0 till KB efter dryga kvartens spel och för några minuter hann säkerligen hemmapubliken tänka att det skulle bära iväg även resultatmässigt. Det ville dock gästernas 30-årsfirande veteran Kevin Brown ändra på och gjorde också det i den 20:e matchminuten då han kvitterade med ett fint distansskott i bortre.

En hörnretur signerad Joonatan Irtamo senare hade dock hemmalaget ledningen i halvtid, men även i den andra akten fortsatte spelet att hacka betänkligt. Gustav Mattssons 3-1 tidigt i halvleken gav andrum resultatmässigt, men något vidare skönspel bjöds inte de tappra åskådarna på heller under återstoden av matchen. Gustaf Doktares 4-1-mål i den 78:e minuten blev hemmalagets sista och även om segern aldrig var hotad så var det inte helt överlyckliga miner efter matchen.

– Vi gör inte riktigt det vi har tränat på och vill göra egentligen. Det blir att vi väljer lite svåra alternativ, framförallt på sista tredjedelen. Vi har inte riktigt tålamodet som vi vill ha att vända spelet på de ytor som vi verkligen pratar om. Vi kommer ner lite för mycket i deras tempo snarare än att det är vi som sätter prägel på matchen, säger assisterande tränaren Thomaz Doktare.

Matchen var KB:s sjunde träningsmatch under sensommaren och hösten, tillika den sista innan tävlingssäsongen börjar om en vecka. Då inleds gruppspelet i Allsvenska Supercupen med hemmamatch mot IF Boltic.

– Vi ligger hyfsat bra med där vi vill vara just nu, om man säger så. Sedan kan man aldrig vara helt nöjd. Det finns alltid saker att bli bättre på. Det ser man framförallt idag att det bör vara 4-5 baljor till framåt om vi är helt fokuserade, men i det stora hela ligger vi med hyfsat där vi vill vara just nu, säger Doktare, som inte vill ändra speciellt mycket inför tävlingsmatchandet.

– Egentligen inte, utan vi bygger vidare på det vi vill göra. Det är en lång serie som ska spelas senare och i Supercupen nu får vi gå in i tävlingsmatcher. Det kan vara det vi behöver för att lyfta oss ytterligare några procent. Sedan har vi lite skavanker och sjukdomar också, så än så länge har vi inte kunnat spela med fullt manskap. Så det finns väl ännu mer att ge.

Matchfakta: Katrineholm - Gustavsberg
Mål: 1-0 16' Niklas Eriksson (Gustav Mattsson), 1-1 20' Kevin Brown, 2-1 44' Joonatan Irtamo (hörna), 3-1 47' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 4-1 78' Gustaf Doktare (Robin Hellqvist), 4-2 94' Viktor Brännmark (Kevin Brown).
Hörnor: KB: 9 (1) GIF: 6 (0)
Utvisningar: KB: - GIF: 3x10min
Publik: 48 personer, Kronfågel Arena.

Se higlights från matchen och hela intervjun med Thomaz Doktare nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link