Hoppa till sidans innehåll

Klart: Alex Höög ansluter till KB

07 OKT 2021 13:34
Katrineholm Bandy har gjort klart med ett utvecklingsavtal för 19-årige Alex Högg från IFK Motala. Samtidigt står det dessvärre klart att anfallaren Hugo Sundberg lämnar klubben.
  • Skapad: 07 OKT 2021 13:34

Efter tre år på bandygymnasiet i Sandviken valde 19-årige Alex Höög i våras att återvända till moderklubben IFK Motala för att slåss om en tröja i Elitserien. Detta efter att under förra säsongen ha fått träna med Sandvikens A-lag och även varit med i matchtruppen vid flera tillfällen. Steget in i seniorbandyn är dock stort och nu har IFK Motala och Katrineholm Bandy kommit överens om ett utvecklingsavtal för Höög, som innebär att han kommer att kunna spela allsvensk bandy i Kronfågel Arena i de scenarion han inte får speltid i Elitserien.

– Det är en spännande spelare som är välskolad på bandygymnasium, men det är svårt att slå sig in i Elitserien och då finns vi här som lite av en garanti för att han får spela och växa in i seniorbandyn. Motala är intresserade av att se honom på så hög nivå som möjligt och vi är alltid intresserade av spännande unga spelare som ökar konkurrensen i vår trupp, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Under sina år i Sandviken snittade Höög bland annat en poäng per match i Juniorelitserien och närmare två poäng per match i Svenska Cupen Junior. Detta trots att han nu främst ser sig själv i en roll som ytterhalv.

– Det känns kul att vara här och det är en bra möjlighet för mig att få spela mycket matcher. Det är det man vill göra, men samtidigt är det här ett stort steg från juniorbandyn. Det går mycket fortare, är mycket mer fysiskt och man måste vara smartare, säger Alex Höög och fortsätter:

– Jag gillar att ha mycket boll, släppa iväg den och få tillbaka den. Jag vill vara en spelfördelare som tar ett stort ansvar med bollen och som samtidigt gör laget bättre.

Samtidigt som den positiva nyheten med Alex Höög måste vi dock även konstatera att det inte blir någon bandy i vinter för KB-anfallaren Hugo Sundberg. Parterna har kommit överens om att gå skilda vägar då Hugo inte känner att han har möjlighet att spela bandy den här säsongen på grund av hälsoskäl i sviterna av tidigare covid-19-sjukdom.

– Vi tycker det är jättetråkigt att Hugo har hamnat i den här situationen där han känner att han inte kan spela bandy just nu och då inte heller fullfölja sitt kontrakt. Vi vet hur mycket han brinner för sporten och laget, men nu får hans fokus ligga på det allmäna välmåendet och på hans studier. Det går före just nu, men vi har en löpande kontakt med honom och hoppas få se honom tillbaka hos oss i framtiden, säger Jonas Åkerström.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link