Hoppa till sidans innehåll

Klart: Eric Lisell tillbaka i Katrineholm

03 JAN 2021 11:52
Katrineholm Bandy har idag glädjen att meddela att mittfältaren Eric Lisell återvänder till klubben efter fyra och ett halvt år i IFK Motala. Värvningen har gjorts möjlig med hjälp av en extern finansiär.
  • Skapad: 03 JAN 2021 11:52

Förra säsongen var mittfältaren Eric Lisell inlånad till Katrineholm Bandy från elitserieklubben IFK Motala och svarade då för elva mål och 16 assist på 22 matcher i Bandyallsvenskan. I somras valde Köpingssonen att skriva ett nytt kontrakt med IFK för att försöka ta en ordinarie tröja i Elitserien, men tidigare i veckan stod det klart att parterna kommit överens om att bryta det kontraktet. Istället har Lisell, som sedan tidigare även har ett förflutet i klubbar som Borlänge Bandy och Ljusdals BK, nu skrivit på för Katrineholm Bandy.

– När det här dök upp på vår radar, att Eric skulle lämna Motala, så kändes det som en självklarhet att vi skulle göra vad vi kunde för att få tillbaka honom. Under sina två tidigare sejourer hos oss har han utvecklat ett rejält KB-hjärta och han är väldigt omtyckt av såväl lagkompisar och ledare som av supportrar, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Kontraktet är skrivet över återstoden av den här säsongen, men det råder samtidigt enighet mellan parterna att ambitionen är ett samarbete över flera säsonger framöver.

–Det är ingen enkel sak att ta in nya spelare under de ekonomiska utmaningar som den här säsongen innebär, men i och med att det finns ett långsiktigt tänk från både vår och Erics sidan så kände vi att det här tillfället var för bra för att missa. Det är självklart också väldigt tacksamt att vi har fått extern hjälp med finansieringen här så att föreningens ekonomi inte belastas, säger Åkerström.

Även A-lagets huvudtränare, Roger “Gubben” Carlsson, är glad över att ha 27-åringen tillbaka i sitt lag.

– Det är givetvis positivt. Det ger oss ytterligare en dimension offensivt. Han kommer från Elitserien med bra fart, så jag ser bara fördelar med det. Han har en bra skridskoåkning, är bollskicklig och vill vara med mycket i speluppbyggnaden. Han har även kapaciteten att hota själv och om chansen ges så kan han ta den själv, säger Carlsson.

Lisell själv, som under tidigare sejourer har svarat för 49 poäng (17+32) på 38 allsvenska matcher för Katrineholm Bandy, gjorde sin första träning med laget under lördagen och ser mycket fram emot att få komma igång och spela.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka och inte minst när det står en nybyggd hall här. Det kan inte bli bättre, säger han.

– Jag tycker att jag är i bättre form nu än när jag kom hit i fjol. Då hade jag varit borta från spel länge, men nu känner jag mig pigg, alert och allt är bra.

Eric Lisell är spelklar redan till onsdagens hemmamöte med UNIK Bandy.

FAKTA:

Namn: Eric Lisell

Ålder: 27

Position: Mittfältare

Moderklubb: Köpings IS

Tidigare klubbar: Edsbyns IF, Ljusdals BK, Borlänge Bandy, IFK Motala.

Yrke: Studerande

I dagarna blev det även klart att lånet av Jesper Ekström från Derby/Linköping BK avslutas och att han återvänder till östgötaklubben. Katrineholm Bandy tackar Jesper för hans insatser under låneperioden och önskar honom lycka till framöver.

Se hela intervjun med Eric Lisell nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link