Hoppa till sidans innehåll

Klart: Henrik Cervin blir KB-spelare

21 JUL 2021 12:48
Katrineholm Bandy har gjort klart med den 25-årige mittfältaren Henrik Cervin, som närmast ansluter från spel med seriekonkurrenterna Falu BS.
  • Skapad: 21 JUL 2021 12:48

Efter att hittills ha tillbringat karriären i klubbar som Ljusdals BK, IFK Rättvik, Åby/Tjureda och Falu BS står det nu klart att Motala-sonen Henrik Cervin fortsätter sin framfart i Katrineholm Bandy. 25-åringen, som under karriären svarat för 115 poäng (53+62) på 121 serie- och kvalmatcher på seniornivå, har skrivit ett tvåårskontrakt med KB och flyttar ner till Katrineholm från Falun senare under sommaren för att tillföra laget rejält med spetskompetens.

– Det blev Katrineholm tack vare att jag fick en bra kontakt med Jonas (Åkerström, sportchef reds. anm.). Han presenterade en bra helhetsbild och så ska det bli otroligt häftigt att få spela i Kronfågel Isarena med perfekt is. Jag är väldigt taggad på att dra igång, säger Cervin.

Nyförvärvet är dessutom långt ifrån obekant med sin nya hemstad då han dels har mött KB många gånger, men även firat en hel del jular hos sin morbror Andreas (ordförande i KSK Fotboll).

– Jag har spelat många matcher på anrika Backavallen och så har jag lite släkt som bor i staden, så hela grejen känns väldigt bra. Jag har haft en bra dialog Jonas och jag är jättenöjd, säger 25-åringen.

Som en bevisad poängspelare på allsvensk nivå har Cervin starka förhoppningar om att kunna komma in och göra skillnad i sitt nya lag med sitt breda register och, för sin ålder, stora rutin.

– Jag vill göra laget bättre, stå för poäng och hjälpa laget mycket offensivt. Sedan får vi se vilken roll jag får, men jag vill bidra med glädje och energi i omklädningsrummet också. Jag har fått med mig mycket rutin och erfarenhet från mina tidigare klubbar och många bra tränare, men nu ser jag fram emot att spela i Katrineholm, ha "Gubben" (Roger Carlsson, huvudtränare) som tränare och förhoppningsvis göra en superbra säsong tillsammans med laget, säger han.

Även Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström, är mycket nöjd med det namnkunniga och kompetenta nyförvärvet och ser fram emot att se Henriks framfart på isen i vinter.

– Vi får in en väldigt skicklig och kreativ spelare med bra fart och näsa för poäng. Henrik kommer att komplettera våra andra offensiva spetsspelare på ett väldigt bra sätt och dessutom har vi fått en synnerligen positiv bild av honom som person. En mogen och driven kille som verkligen vill komma hit för att hjälpa laget att bli bättre. Det ska bli väldigt roligt att se honom på isen här framåt hösten, säger Åkerström.

I och med värvningen av Cervin har nu 18 spelare A-lagskontrakt med Katrineholm Bandy inför den stundande säsongen. En numerär som sportgruppen är tämligen nöjda med, men om rätt möjlighet dyker upp stänger man inte dörren för att ytterligare namn kan tillkomma.

– Från allra första början pratade vi om att vi ville ha 17 utespelare och två målvakter. Nu har vi 16+2 och börjar därmed närma oss någon form av punkt, men vi kommer heller inte att värva bara för värvandets skull. Om rätt spelare och rätt tillfälle dyker upp så ser vi att vi har möjlighet att fylla på truppen med något namn till, säger Jonas Åkerström.

Katrineholm Bandys A-trupp i dagsläget:

Simon Westerdahl (NY)*
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Sebastian Brandt
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare
Linus Doktare (K)
Hugo Sundberg (NY)*
Gustav Mattsson (NY)
Henrik Cervin (NY)

*Simon Westerdahl och Hugo Sundberg spelade med Katrineholm Bandy i fjol, men då på ett utvecklingsavtal från Finspångs AIK. Detta är första säsongen de tillhör KB.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link