Hoppa till sidans innehåll

Klart: KB värvar P17-landslagsman

17 AUG 2021 13:32
Katrineholm Bandy har gjort klart med den 16-årige talangen Ludwig Westerling, som närmast kommer från spel med SK Höjden från Göteborg.
  • Skapad: 17 AUG 2021 13:32

Trots sin ringa ålder så är det med gott om erfarenhet från en rad olika klubbar och miljöer som 16-årige Ludwig Westerling nu kommer till Katrineholm. P17-landslagsspelaren från Göteborg har tidigare flyttat runt i Sverige flera gånger på grund av pappas arbete, men när han nu bestämt sig för spel i rödblått så går flyttlasset för första gången på egen hand. Detta efter han prioriterat KB framför bland annat bandygymnasiet i Vetlanda och skrivit ett långt kontrakt över 3+2 år med klubben. Ett liknande ungdomskontrakt som flera egna talanger skrivit under de senaste åren.

– Det blev en spontanare! "Gurra" (Doktare, kompis från landslaget reds. anm.) sa att jag skulle komma hit, så då kom jag, skrattar Westerling.

– Jag har Sandviken som moderklubb, men har flyttat runt mycket och spelat för Stjärnan (Oskarshamn), Vetlanda och Höjden. Att gå till Katrineholm för seniorbandy ser jag som mycket mer spännande och en mycket större utmaning än att spela juniorbandy, så det ska bli riktigt roligt, fortsätter den mångsidige mitttfältaren.

Att ynglingen dessutom har tydliga och höga målsättningar för sig själv med start omgående råder det heller ingen tvekan om.

– Jag har grymt höga krav på mig själv. Jag ska in i Bandyallsvenskan direkt. Det är tanken, säger 16-åringen bestämt.

Sportchef Jonas Åkerström är synnerligen nöjd att ha lyckats knyta till sig ett mycket spännande namn för framtiden och att samtidigt kunna skicka signalen att Katrineholm är en attraktiv klubb för unga spelare.

– Det är klart att det skickar en signal att vi som förening kan konkurrera med lockelsen av ett bandygymnasium. Vi är så pass intressanta. Nu blir Ludwig hos oss som minst under gymnasietiden och det ska bli jättespännande att se vad det kan bli av det och vilka steg han kan ta i en utmanande seniormiljö, säger Åkerström.

Katrineholm Bandys trupp 2021/22:

Simon Westerdahl (NY)*
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Sebastian Brandt
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare
Linus Doktare (K)
Hugo Sundberg (NY)*
Gustav Mattsson (NY)
Henrik Cervin (NY)
Ludwig Westerling (NY)

*Simon Westerdahl och Hugo Sundberg spelade med Katrineholm Bandy i fjol, men då på ett utvecklingsavtal från Finspångs AIK. Detta är första säsongen de tillhör KB.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link