Hoppa till sidans innehåll

KLART: "Messi" tillbaka i A-laget

13 JAN 2022 14:00
Med en dryg tredjedel kvar av säsongen står det nu klart att Niklas "Messi" Eriksson bockar av den obligatoriska comebacken och återvänder till A-truppen.
  • Skapad: 13 JAN 2022 14:00

Det sägs att ingen bandyspelare kan avsluta karriären utan minst en comeback och nu står det klart att 30-årige Niklas "Messi" Eriksson håller hårt vid traditionerna. Klubbikonen, som är nuvarande förenings näst meste spelare genom tiderna bakom Fredrik Öjdahl och som hittills står noterad för otroliga 389 poäng (319+70) på 243 seriematcher för föreningens A-lag, kliver in och stärker upp A-laget under avslutningen av innevarande säsong.

– Ja, han kanske kan få komma in och skjuta en hörna någon gång, skrattar huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson innan han fortsätter:

– Nej, det är klart att han får beydelse. Det är en erkänt duktig målskytt och när han väl är redo för spel så kommer han att tillföra. Jag såg på träningen här att han blev ganska trött efter en timme och det är ju fullt förståeligt, men när han får några timmar med oss så är det klart att han kommer att tillföra mycket. Det är en kille som vet vart målet står och som även är duktig i det övriga spelet.

Eriksson lade skridskorna på hyllan efter förra säsongen, men det dröjde inte länge innan de var nerplockade igen. Tanken var att tillbringa säsongen med U-laget i Division 1 och efter två träningsmatcher och seriepremiären mot Finspångs AIK stod han noterad för nio mål och fyra assist. Det var dock i slutet av den där seriepremiären som olyckan var framme. En olycklig kollision med en FAIK-spelare gjorde att knät vred sig och skadan troddes initialt vara allvarlig. Nyligen kom dock beskedet från sjukvården att så inte var fallet och själv menar "Messi" att han tycker att knät har känts bra en längre tid, men att osäkerheten varit jobbig att hantera.

– Idag känns det bra, men det har varit två jobbiga månader. Jag har velat spela, om inte med A-laget så i alla fall med U-laget, och nu har jag istället fått känna på sjukvården lite. Jag har fått lära mig hur det är att ringa ungefär 200 samtal, men nu är vi här och det är jag glad för, konstaterar han.

På de senaste nio månaderna har 30-åringen därmed gått ifrån att avsluta karriären, återuppta den på lägre nivå, hitta både målform, sug och glädje igen, skada sig, se den mentala ridån gå ner och nu helt plötsligt vara redo för allsvenskt spel igen.

– Ja, det är lite speciellt (skratt). Men nu när det blev ett lite speciellt läge i A-laget så har det hela tiden varit självklart för mig att ställa upp om jag kan. Jag känner så mycket för föreningen, så det är klart att jag hoppar in och ställer upp om de tror att jag kan bidra. Nu hoppas jag kunna bidra på något sätt i alla fall, flinar han och konstaterar därefter att han hoppas kunna hjälpa laget i stort, men även de offensiva spelare han konkurrerar om speltiden med.

– Jag kan bidra med erfarenhet och rutin både på träning och match, men sedan är det klart att man hoppas kunna stänka in några mål. Det är ju det jag har gjort under mina år på den här nivån och det är det jag ska fokusera på om jag ska spela. Samtidigt är det bra spelare jag konkurrerar med som är jäkligt pigga och sugna och det blir tufft att ta en plats, men om inte annat kanske jag kan bidra till att de vässar till sig ytterligare lite. Så det kommer nog bli bra för laget tillslut, säger Niklas Eriksson.

Mer överraskande än det faktum att "Messi" gör comeback är det faktum att han inte kommer att spela i tröja #7. Istället är det med #20 på ryggen som han kommer skrinna omkring under återstoden av den här säsongen.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link