Hoppa till sidans innehåll

Klart: Nilsson och Zander återvänder

04 JAN 2022 11:30
Katrineholm Bandy förstärker A-truppen med välbekanta Victor Nilsson och Philip Zander inför den avslutande halvan av den allsvenska säsongen.
  • Skapad: 04 JAN 2022 11:30

Sedan tidigare har det stått klart att Robin Hellqvist återvänt till Katrineholm Bandys A-lag och nu står det klart att ytterligare två spelare gör samma sak. Under måndagen blev det klart att ytterhalven Victor Nilsson plockas upp från U-laget för resten av säsongen medan målvakten Philip Zander värvas tillbaka från Eskilstuna BS. Båda kontrakten sträcker sig säsongen ut.

– Det känns självklart väldigt bra att få in två så pass bra spelare, som vi dessutom känner väl, i truppen. De visar upp ett stort hjärta för klubbmärket och det är en den typen av killar vi kommer att behöva under återstoden av säsongen, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

27-årige Nilsson har tillbringat hela sin karriär i föreningen och har sedan tidigare noterats för fina 106 poäng på 135 seriematcher för A-laget från sin halvposition. Under säsongen hittills har han noterats för fem målgivande passningar på sex matcher i Division 1 Södra.

– Det är kul att vara tillbaka, men det är klart att det är ett speciellt läge. Jag kände väl att jag ville ställa upp. Det har varit riktigt roligt att spela med U-laget under hösten, men nu får jag försöka hitta allsvensk form igen, skrattar Nilsson.

25-årige Zander lämnade Katrineholm inför den här säsongen efter tre år och 35 allsvenska matcher för klubben. Under hösten har han hållit igång tillsammans med Eskilstuna BS och deras lag i Division 2 Mellan.

– Det känns både spännande och roligt att vara tillbaka bland gamla kompisar. Jag började väl ana att det här samtalet skulle kunna komma när jag såg att en målvakt lämnade (Pontus Magnusson reds. anm.) och att en skadade sig (Simon Westerdahl klev av bortamötet med Nässjö men är nu tillbaka i full träning), så när Jonas väl ringde så förstod jag vad det handlade om. Jag började själv få tankar på det här också och insåg att jag har varit här i tre säsonger tidigare och trivts väldigt bra, så jag sa till mig själv att "Om de ringer och frågar så är det en självklarhet att ställa upp". Det var inget svårt val alls i slutänden, säger smålänningen.

Båda spelarna är uttagningsbara redan till söndagens bortamöte med Lidköpings AIK i Bandyallsvenskan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link