Hoppa till sidans innehåll

Knapp förlust hemma mot Kalix - "Han lägger fokus på fel saker"

06 JAN 2019 17:49
Katrineholm Bandy fick under söndagen se sig besegrade av Kalix hemma på Backavallen. Gästerna vann en jämn och spännande match med 3-4 (2-3).
  • Skapad: 06 JAN 2019 17:49

Katrineholm Bandy var ute efter att, för första gången den här säsongen, ta poäng i två raka matcher när Kalix Bandy besökte Backavallen under söndagen. Något som också länge såg ut att gå vägen.

Gästerna tilläts äga mycket boll genom hela matchen, men hemmalaget stängde mycket ytor centralt i banan och tvingade norrlänningarna ut på kanterna. Där skapade de hörnor i massor och när två av dessa gjordes mål på i den första halvleken så hade bortalaget vänt 1-0 till 1-2.

1-3 kom på straff, men innan pausvilan hann Niklas "Messi" Eriksson sätta sitt andra mål för dagen då han fick en riktig kanonträff från dryga 30 meter och bollen for rakt upp i nättaket bakom Oscar Sundqvist i Kalix-målet.

– Jag tycker att första halvlek är ganska bra, både offensivt och defensivt. Vi sätter lägen, det är många som deltar och bollen snurras runt ganska bra. Det såg hoppfullt ut, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Hoppet blev ännu större när Linus Doktare kvitterade till 3-3 i inledningen av den andra halvleken, men därefter tappade hemmalaget stora delar av sitt offensiva spel och det började gå troll i passningsspelet. Kalix fortsatte att äga boll, men utan att skapa de riktigt heta målchanserna - fram tills dess att det var knappa kvarten kvar av ordinarie tid.

Då hittade nämligen Anton Voronchikhin ett lyft i riktning mot en Jimmy Berglund i misstänkt offside-position. Den assisterande domaren lät spelet gå och Berglund kunde enkelt rulla in 3-4. Ett mål som fick det att ryka ur öronen på flera KB-spelare och som dessutom gjorde att Victor Nilsson drog på sig en utvisning för olämpligt uppträdande i sin irritation på det uteblivna domslutet.

Målet blev matchens sista. Hemmalaget lyckades inte hitta den där sista kraften för en slutforcering och efteråt var det känslor som spretade åt alla möjliga håll. En spelmässigt klart godkänd insats å en sidan. En frustration över att offensiven tappas i den andra halvleken å andra sidan. Och så irritationen mot avgörande domslut.

– Det är en bra match. Det är två lag som vill spela och som smäller på lite. Det är lite tjuvnyp och lite slag och det ska det vara, men jag tycker att domaren håller en alldeles för dålig nivå. Han blåser sönder matchen och lägger fokus på helt fel saker. Han måste bli mycket skönare i sin attityd, säger Katrineholms vice lagkapten Fredrik Öjdahl och fortsätter:

– Det är klart att man inte ska låta sig dras med i det, men det blir ju oundvikligt att det läggs fokus på fel saker, helt klart. En bra domare håller dock en bra nivå och har en skön attityd, men det tycker jag inte att vissa domare har idag.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och se hela matchen i repris HÄR >>>

Se hela intervjuerna med Roger "Gubben" Carlsson och Fredrik Öjdahl nedan.


Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link