Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Nilsson

Knapp förlust när KB störde elitserielaget

07 SEP 2022 23:05
Det blev visserligen ännu en förlust mot elitseriemotstånd under onsdagskvällen, men mot IFK Motala visade Katrineholm Bandy att man verkligen kunde störa östgötarna.
  • Skapad: 07 SEP 2022 23:05

Under onsdagskvällen fortsatte Katrineholm Bandy att försäsongsmatcha mot elitseriemotstånd. Detta då fjolårets kvartsfinallag IFK Motala gästade Kronfågel Arena och till skillnad mot matchen mot Hammarby förra veckan så hängde hemmalaget nu med i 90 minuter.

Gästerna öppnade visserligen matchen bäst och ett hemmalag som fick väl korta anfall tvingades se Philip Florén sätta 0-1 redan i den sjunde matchminuten bakom en genomgående storspelande Jere Korhonen i hemmamålet. Allt eftersom halvleken gick åt sig dock KB in i handlingen mer och mer. Successivt blev bollbehandlingen bättre, anfallen längre och även om inte målchanserna haglade så såg det sakta allt mer stabilt ut. Utdelningen skulle tillslut komma även den. Detta då Gustaf Doktare fixade fram en straff som kusin Linus säkert kunde smälla in bakom en annars storspelande Jussi Aaltonen i IFK-målet.

Att det kan vara viktigt med ett bra hörnskytte i bandy är ingen hemlighet och mot slutet av den första halvleken visade båda lagen prov på varför. Casper Hänninen gav Motala åter ledningen med en kanon på en vänsterhörna i den 39:e minuten, men bara två minuter senare svarade hemmalaget med en lika bra träff från Joonatan Irtamo. Gästernas finländske nummer sju var dock inte färdig och ytterligare en dryg minut senare hade Hänninen återigen tryckt dit en vänsterhörna. Ett mål som innebar 2-3 på resultattavlan i halvtid.

I den andra akten var det dock hemmalaget som skulle visa sig inte vara färdiga med hörnskyttet. I den 55:e matchminuten bombade nämligen comebackande Gustav Mattsson in 3-3 på en vänsterhörna, även den minst sagt nära krysset. Målskytten själv var dock synnerligen ödmjuk efteråt.

– Ja, det gjorde den (satt bra reds. anm.). Det är alltid kul, men jag har inget behov av att göra poäng under försäsongen. Det är prestationen som gäller. Jag vill göra det bra ute på planen och inte fokusera så mycket på poängen under försäsongen, säger Mattsson, som ändå medger att mål och poäng ger självförtroende.

– Ja, absolut, men som jag sa så försöker jag bara göra bra prestationer ute på planen och komma in i det nya spelsystemet. Sedan är poängen alltid en bonus.

Ja, för färdig med poängmakandet var 21-åringen inte. Efter att gästerna ryckt åt sig en tvåmålsledning så hittade Mattsson fram till en för agen storspelande Gustaf Doktare mitt på offensiv planhalva i den 81:a minuten. Resultatet av det blev en soloprestation av 17-åringen som avslutade med att snärta upp bollen i målvaktens vänstra kryss.

– Jag fick bollen av Mattsson på mittplan och så kom jag mot backlinjen, skottfintade liberon och så sprättade jag den utanför straffområdet upp i bortre, säger Doktare.

Gästerna skulle visserligen därefter även hinna göra matchavgörande 4-6, men innan kvällsföreställningen var över hade även 16-årige Jonathan Hyttinen hunnit med att göra något av ett drömmål då han bombade in 5-6 i krysset från distans. Summa summarum en synnerligen hedersam förlust mot ett lag som spelade SM-kvartsfinal i vintras och som KB under onsdagskvällen höll tämligen jämna steg med matchen igenom.

– Vi spelade mycket bättre nu än förra veckan mot Hammarby. Där gjorde vi en rätt okej första halvlek, men det är ett par steg bättre nu. Sedan i andra halvlek blir vi ännu bättre än vad vi var i första. Jag tycker det är rätt jämnt under hela matchen. Vi håller defensiven bra och låter dem gå runt. Sedan tycker jag att vi vågar i vår offensiv och spelar så som vi vill spela, säger Gustaf Doktare.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och resultatet är inte det viktigaste. Framförallt inte när vi möter ett elitserielag, utan det handlar om prestationen och vi gör en bra prestation, så det finns mycket att vara nöjd med tycker jag, säger Gustav Mattsson.

Härnäst väntar en återgång till allsvenskt motstånd för Katrineholm Bandys A-lag då seriekollegorna IK Tellus gästar Kronfågel Arena på lördag.

– Det är kul att vara igång såhär tidigt och matcha. Det är skönt att slippa träna och roligare att spela match. Det är bra träning i sig. En jäkla konditionsträning, så det gillar vi, flinar Mattsson.

Matchfakta: Katrineholm - Motala
Mål: 0-1 7' Philip Florén (Jonas Enander), 1-1 29' Linus Doktare (straff), 1-2 39' Casper Hänninen (Albin Rohlén, hörna), 2-2 41' Joonatan Irtamo (Esko Liukkonen, hörna), 2-3 42' Casper Hänninen (Albin Rohlén, hörna), 3-3 55' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare, hörna), 3-4 70' Nicklas Ögren (Elias Gillgren), 3-5 75' Philip Florén, 4-5 81' Gustaf Doktare (Gustav Mattsson), 4-6 87' Fredrik Lönn (Philip Florén), 5-6 92' Jonathan Hyttinen (Gustaf Doktare).
Hörnor: KB: 6 (2) IFK: 11 (2)
Utvisningar: KB: - IFK: -
Publik: 104, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Gustav Mattsson och Gustaf Doktare nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link