Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Kontrollerad och imponerande seger i cuppremiären

26 SEP 2021 12:48
Katrineholm Bandy gick segrande ur lördagens cuppremiär mot Kalix efter en insats som imponerade såväl defensivt som offensivt och slutresultatet skrevs tillslut till hela 6-2 (4-0).
  • Skapad: 26 SEP 2021 12:48

Under lördagen tog Katrineholm Bandy steg ett av tre mot att få spela finalspelet i Allsvenska Supercupen på hemmaplan i mitten av oktober och man gjorde det med besked. Detta då Kalix Bandy avstyrdes med en kompakt och ogenomtränglig defensiv samt en variationsrik och kreativ offensiv. Mindre än tio minuter in i matchen hade norrbottningarna dock redan skapat fyra hörnor och utifrån kvaliteten på skytte som finns i det laget så hängde ett ledningsmål i luften, men istället blev det nätrassel åt andra hållet. Detta då Emil Andersson höll sig framme och petade in en retur i den 14:e matchminuten.

Motståndarnas hörnskytte, och andra chanser för den delen, ställdes under lördagen mot Simon Westerdahl och det skulle visa sig vara en alldeles för tuff utmaning för Kalix. Faktum är att 22-åringen, utöver att stoppa det mesta som kom i hans riktning, tillslut hade lika många assist i matchen som motståndarna hade mål. Ett långt utkast till en helt fri Linus Doktare till 0-2 och ett kortare släpp ut på en solo-dribblande Henrik Cervin fram till 0-3. Gustaf Doktare fick sedan kröna den fina första halvleken genom att fastställa paussiffrorna till 0-4.

– Vi är riktigt kompakta centralt, så de kommer runt oss lite i början och skapar de där hörnorna. Vårt hörnrus och Simon var ju kanon å andra sidan. Emil (Andersson reds. anm.) och Joel (Rydergren) tog så mycket skott på sig så jag vet inte vad. Kalix brukar vara starka på hörnor, men nu var vi kanon defensivt där, säger assisterande tränare Viktor Gogman, som ledde laget då Roger "Gubben" Carlsson saknades på grund av sjukdom.

Den andra halvleken hann knappt blåsas igång innan Linus Doktare hade hittat ett nytt friläge, men den gången lyckades han inte förvalta. Istället skapade Kalix några ytterligare hörnor innan det var dags för en femte KB-målskytt för dagen att kliva fram.

– (Gustav) Danielsson gör något konstnummer som jag inte vet hur han lyckades med (skratt). Han bara vispade till, skrattar "Gogge" om 5-0-målet.

Matchen var avgjord och det spelade mindre roll att Kalix fick in två tröstmål, varav ett på straff, och missade en straff. Det skulle bli KB-seger och det sex olika målskyttar på de sex målen. Gustav Mattsson fick nämligen stänga butiken genom att trycka in en retur med dryga kvarten kvar.

– Det var en riktig krigarinsats. Alla verkligen slet för det och det var ingen som fuskade med någonting. Det var riktigt roligt att se från bänken att de verkligen slet och offrade sig för varandra. Sedan fick vi ju utdelning på våra anfall. Vi hade kunnat göra ett par till, men i det stora hela så gör vi mål på de lägen vi har. Vi är stolta över dem, säger "Gogge".

Den stora frågan efter matchen blev istället huruvida huvudtränare Carlsson faktiskt behövs på bänken i vinter.

– Jag pratade med "Gubben" efter matchen och så kom (Sebastian) Brandt fram och frågade vem jag pratade med. När jag sa att det var "Gubben" så tog han bara telefonen och sa "Stanna hemma resten av säsongen!", skrattar Viktor Gogman.

Härnäst träningsspelar Katrineholm hemma i Kronfågel Arena mot de regerande finska mästarna, Akilles, kommande torsdagskväll. Köp biljetter till matchen här >>

Matchfakta Kalix-Katrineholm:
Mål:
0-1 14' Emil Andersson, 0-2 30' Linus Doktare (Simon Westerdahl), 0-3 36' Henrik Cervin (Simon Westerdahl), 0-4 42' Gustaf Doktare, 0-5 54' Gustav Danielsson (Ludwig Westerling), 1-5 70' Anton Voronchikhin (Johan Sundquist), 1-6 74' Gustav Mattsson, 2-6 90' Johan Sundquist (straff).
Utvisningar:
Kalix: 3x10 min KB: 4x10 min
Hörnor:
Kalix: 14 (0 mål) KB: 7 (0)

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link