Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Krigande KB föll tungt i snökaoset

29 JAN 2022 18:15
Det blev inte mycket till bandymatch när Katrineholm Bandy gästade Ljusdals BK under lördagen, men när allt var sagt och gjort var det hemmalaget som dragit det längsta strået i snöstormen.
  • Skapad: 29 JAN 2022 18:15

Ett ymnigt snöfall var huvudperson under lördagseftermiddagen när Katrineholm Bandy gästade Ljusdals BK i Bandyallsvenskan. Väderförhållandena gjorde isen helt ospelbar direkt från start och istället blev det ett enda långt krigande om långbollar på Ljusdals IP.

Ett spel som gästerna inledningsvis tycktes behärska bäst och Gustav Mattsson och Linus Doktare såg till att de rödklädda kunde ta ledningen två gånger om i den första akten. Hemmalaget lyckades dock svara målmässigt och se till att paussiffrorna skrevs till 2-2. Detta efter en halvlek där gästerna kändes tydligare och rejälare, men där det var snudd på omöjligt att skaffa sig något tydligt övertag spelmässigt.

I den andra halvleken började hemmalaget åka mer skridskor och fick på så vis lite mer press på KB-spelarna. Innan detta dock hade hunnit bli ett faktum, mer eller mindre direkt på avslag i halvleken, hade dock Linus Doktare hunnit ge gästerna en ny ledning.

Ljusdals energi resulterade dock tillslut i tre raka mål för de gulklädda och i kombination med detta lyckades även Katrineholmsspelarna missa flera klara målchanser. Det skulle också visa sig vara just precis en sådan dag ännu en gång. Niklas Erikssons reducering till 4-5 gav matcher rejäl nerv i slutminuterna, men i det helt ohyggliga vädret lyckades gästerna aldrig hitta en kvittering.

– Framförallt är det tråkigt att vi inte tar poäng. Jag tycker att vi är lika bra som dem i det här spelet. Det är inte bandy vi spelar, men det är surt att vi inte kan knyta ihop det, få in någon mer boll och kanske släppa in någon färre bakåt, säger Niklas Eriksson och fortsätter:

– Vi hade bestämt oss för att göra det väldigt enkelt och jag tycker att vi följer matchplanen väldigt bra faktiskt. Det är detaljerna som avgör, både framåt och bakåt. Vi gör något lite för dåligt bakåt och något lite för dåligt framåt.

Gästernas bäste spelare för dagen var dock 17-årige Gustav Danielsson, som i Sebastian Brandts frånvaro fick göra sin första allsvenska match som libero. En uppgift som blev synnerligen speciell, men som talangen löste med den äran i stora delar.

– Det är en konstig match. En snömatch. Men jag tycker ändå att jag ligger rätt ganska ofta och gör en bra insats. Sedan har vi inte marginalerna på vår sida idag och det är tråkigt, säger Danielsson och fortsätter:

– Det är inte så lätt att reflektera över matchen såhär, men det är mycket lyft. Vi skapar ändå många lägen, tycker jag, och så krigar vi riktigt bra. Det är bara synd att vi inte får med oss det idag.

Någon tid att gräma sig finns dock inte. Redan under söndagen väntar nästa nyckelmatch då UNIK Bandy står för motståndet i Recoverhallen i Uppsala. Ett UNIK som jagar Katrineholm i den allsvenska tabellen i kampen om att undvika negativt kval och nedflyttning.

– Det är otroligt viktigt att lägga den här matchen bakom oss. Vii får sura i en halvtimme här nu och sedan får vi ta nya tag och glömma den här skiten. Det är en väldigt viktig match imorgon, så det är bara att ta nya tag till den, säger Niklas Eriksson.

– Vi behöver upp med fart, bolltempo och allting och sätta dit våra lägen också, konstaterar Gustav Danielsson.

Laget till söndagens match tas ut senare under lördagskvällen. Håll utkik på våra sociala medier under söndagen för uppdateringar kring det.

Söndagens match startar 14.00 I Recoverhallen och om du inte har möjlighet att vara på plats så ses matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.50.

Matchfakta: Ljusdal - Katrineholm
Mål: 0-1 4’ Gustav Mattsson (Ludwig Westerling), 1-1 10’ Noa Djäkner (Edwin Nilsson), 1-2 15’ Linus Doktare (Joakim Olofsson), 2-2 34’ Tobias Blomqvist, 2-3 46’ Linus Doktare (Joakim Olofsson), 3-3 14’ Marcus Öhman (Jonas Pettersson), 4-3 65’ Tobias Blomqvist (Marcus Lindholm), 5-3 77’ Elias Swartswe (Jonas Pettersson), 5-4 86’ Niklas Eriksson (hörna)
Hörnor: LBK: 6 (0) KB: 5 (1)
Utvisningar: LBK: - KB: 2x10 min

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Gustav Danielsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link