Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Karlsson

Larsson skadad - Ekström tillbaka i KB

27 NOV 2020 13:06
Katrineholm Bandys A-lag gör förändringar i spelartruppen. Detta då Lars Larsson drabbats av skada och Jesper Ekström återvänder till moderklubben från Derby Linköping BK.
  • Skapad: 27 NOV 2020 13:06

Under en längre tid har Katrineholm Bandys mittfältare Lars Larsson brottats med ett krånglande knä och trots upprepade försök att spela med olika typer av skydd står det nu klart att 26-åringen tvingas till operation. Något som kommer innebära att han blir borta från spel på obestämd tid.

– Det är jättetråkigt för Lars att han inte kan fortsätta spela, men både han och vi tror att det här är det smarta beslutet att ta, långsiktigt. Vi hoppas och tror att operation och rehabilitering ska gå bra och att han är tillbaka på isen så snart som möjligt, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Hålet i truppen och på mittfältet blev dock inte långvarigt. Under torsdagen blev det klart att 27-årige Jesper Ekström lånas ut till moderklubben från Derby Linköping BK tills vidare. Östgötarnas säsong är för tillfället pausad på grund av pandemin och vår tidigare lagkapten nappade därför på erbjudandet att få fortsätta spela bandy i en välbekant miljö.

– Det var ett ganska snabbt beslut. Vi får inte träna där nere, men möjligheten gavs att köra här på grund av lite skador och så. Jag vill både kunna bidra och behålla formen, säger Ekström, som totalt har gjort över 220 tävlingsmatcher och närmare 120 poäng för Katrineholm Bandy.

Sportchef Åkerström säger sig vara väldigt nöjd med den lösningen som blivit och att tröja nummer 21 återigen ska äntra isen.

– Jesper har varit en nyckelspelare för oss i många och det var inte direkt någon hemlighet att vi verkligen ville behålla honom även inför den här säsongen. Nu får vi chansen att använda honom trots allt och det känns som ett oerhört bra tillskott, säger han och fortsätter:

– "Jeppe" är inte bara en väldigt smart bandyspelare som gör mycket nytta med boll, men kanske framförallt i spelet utan. Han är även en person med kravställning, attityd och vinnarmentalitet som vi vet sedan länge passar väldigt bra in i vårt omklädningsrum. Det är jätteroligt att han är hemma igen.

Jesper Ekström är uttagningsbar från och med söndagens bortamöte med Lidköpings AIK. Huruvida han är redo för matchspel direkt avgörs dock av tränarstaben under lördagskvällen.

– Jag vill bidra med fart och inställning, avslutar Ekström med ett leende.

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link