Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lasse Jansson

Lisell säker - "Det är bara vinna som gäller"

22 JAN 2021 17:55
Katrineholm Bandy står inför en av säsongens, på förhand, tuffaste bortamatcher, men trots det så menar Eric Lisell att det bara är seger som gäller på Ljusdals IP under lördagen.
  • Skapad: 22 JAN 2021 17:55

Efter två raka tunga förluster på bortais är det nu tredje gången gillt på en vecka för Katrineholm Bandys del då Ljusdals BK tar emot hemma på IP under den sena lördagseftermiddagen. Ett Ljusdal som i allra högsta grad är med och slåss om en kvalplats till Elitserien och som inte har förlorat mot Katrineholm i tävlingssammanhang sedan kvalet till Elitserien 2014. Då var Linus Doktare nära att skjuta ut LBK ur Elitserien med sina två mål i 3-1-segern på Ljusdals IP, men efter att matchen var slut så blev hemmalaget frälsta av ett sent GAIS-mål i Ale Arena och höll sig därmed kvar i den högsta serien.

Inför den säsongen hade en 20-årig Eric Lisell valt att lämna grön-gula LBK för spel i Borlänge, men sedan dess har mycket hunnit hända. Nu står en 27-årig Lisell redo att möta Ljusdal igen och att då också bärga Katrineholm Bandys tredje bortaseger för säsongen.

– Det är bara vinna som gäller på lördag. Det finns ingenting annat, så det är bara att ge sig ut och kriga för att ta hem två poäng till Katrineholm, säger Lisell.

Att det inte blir någon enkel uppgift råder det dock ingen tvekan om. I dagsläget har Ljusdal, visserligen med två matcher fler spelade, samlat ihop 20 poäng i jämförelse med Katrineholms 13 och en hemmaseger under lördagen skulle kunna ta laget upp på en elitseriekvalplats. Statistiskt sett är LBK dock bara ligans tionde bästa hemmalag hittills den här säsongen med fyra segrar på sju matcher.

– Ljusdal är ett duktigt lag med många unga spelare som driver på med bra fart. Vi måste göra en bra prestation för att rå på dem där uppe. Det är helt klart, men det tror jag att vi kan göra, säger Eric Lisell.

Spelare värda att notera lite extra i LBK inför lördagens match är den blott 18-årige ledaren av lagets interna poängliga, Noa Djäkner, den hemvändande målsprutan Jonas Pettersson, en av seriens allra vassaste skyttar, Jonas Söder och givetvis det evigt gröna trädet Mikhail Svechnikov.

– Det är klart att "Mischa" betyder oerhört mycket för Ljusdal. Han har en otroligt bra blick för spelet, känsla och passningsklubba. Vi måste ha koll på honom, men inte snöa in för mycket på honom heller. Vi behöver snarare ha koll på det som är runtomkring honom. Det är nog mer det som hotar, att han sätter andra i bra lägen. Så att vi har bra koll runt honom tror jag är nyckeln, säger KB-mittfältaren.

Matchtruppen till lördagens match innehåller två förändringar jämfört med onsdagens bortamöte med Boltic. Detta då Philip Zander ersätter Pontus Ekström som en av två målvakter uttagna och Joel Rydergren får chansen igen då Kristoffer Konttori skadade sig senast.

Matchtruppen mot Ljusdal: Simon Westerdahl, Philip Zander, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 17.00 och sänds på bandyplay.se.

Se hela intervjun med Eric Lisell nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link