Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist debuterar mot Rättvik - "En rolig utmaning"

03 JAN 2019 22:34
Katrineholm Bandy siktar på att få en rivstart på 2019 under fredagen då IFK Rättvik gästar Backavallen i ännu en i raden av riktigt viktiga matcher.
  • Skapad: 03 JAN 2019 22:34

Efter att ha avslutat 2018 med en seger och en förlust mot tabellgrannen TB Västerås så väntar nu ännu en tabellgranne för Katrineholm Bandys del när 2019 inleds. Detta då nykomlingskollegorna IFK Rättvik gästar Backavallen under fredagskvällen i en match med stor betydelse för fortsättningen. Vid seger för hemmalaget skiljer bara två poäng lagen emellan, men vid bortaseger får KB hela sex poäng upp till dalmasarna ovanför kvalstrecket.

– Vi gjorde en väldigt bra match där uppe (seger 6-4 i seriepremiären i november reds. anm.), så jag hoppas att vi kan få igång samma spel och samma energi den här gången. Det är väl där tankarna ligger just nu. Det är även glädjande att Linus Bodeström är tillbaka från sin avstängning och att Hugo, nye målvakten från Motala, ska få göra debut också. Det är jag lite spänd på att få se, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson efter torsdagens träning.

Ja, tidigare i veckan gjorde Katrineholm Bandy alltså klart med en ny målvakt i form av 20-årige Hugo Lundqvist från IFK Motala och efter att ha tränat med laget i veckan så ser han ut att få chansen att spela direkt. Något han ser fram mycket emot.

– Det känns jättekul att få börja spela igen. Det var väldigt länge sedan nu, så det ska bli jättekul, säger Lundqvist, som varit i träning med IFK Motala ett antal veckor efter att under hösten haft skadeproblem.

Lundqvist säger sig inte heller skrämmas av att kastas in i ett lag med ett prekärt läge i tabellen.

– Jag ser det som en rolig utmaning och det är ju lite samma situation som vi hade i Motala förra säsongen. Det är inte helt nytt på det sättet och man får se det som en rolig utmaning, konstaterar han.

Laget till fredagens match präglas dock inte bara av positiva besked från Bodeström och Lundqvist, utan även av fortsatta skadeproblem. Från bortamötet med TB Västerås i lördags försvinner hela fyra spelare ur truppen, varav tre på grund av skador (Philip Zander, Hugo Klarén och Oscar Jepsen), och lägg där till att spelare som Lucas Palm, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson och avstängde Jesper Ekström saknas sedan tidigare.

Roger "Gubben" Carlsson poängterar därför att det nu gäller att hitta tillbaka till många av de saker som laget gjorde bra senast IFK Rättvik besegrades.

– En del saker av det som vi gjorde där uppe vore givetvis jättebra om vi kan ta med oss, men sedan tror jag ju också att Rättvik har förändrat en del saker. Det ser man om inte annat på deras resultat, så det blir ju som alla andra matcher. Det blir en tuff match, men det finns ju vissa saker som var jättebra i första matchen som ska med nu med och om vi får med det så har vi en bra chans mot Rättvik. Så är det, säger han.

Matchtruppen mot IFK Rättvik: Hugo Lundqvist, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Kristoffer Konttori, Jacob Hollstein, August Andersson-Rask, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Fredagens match startar 19.00 och ditt stöd behövs på Backavallen för att hjälpa laget fram till två viktiga poäng. Har du dock inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyallsvenskan.se och på O'Learys i Katrineholm. Köp ett abonnemang på bandyallsvenskan.se och välj Katrineholm Bandy som favoritlag för att även stötta klubben ekonomiskt.

Se hela intervjun med Hugo Lundqvist i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link