Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Mardrömslördag mot LAIK - "En pinsam insats"

11 DEC 2021 17:16
Katrineholm Bandy svarade för en synnerligen blek insats under lördagen då Lidköpings AIK kom till Kronfågel Arena och vann komfortabelt med 6-0 (6-0).
  • Skapad: 11 DEC 2021 17:16

Ambitionen var att studsa tillbaka efter förlusten i Kungälv förra helgen, men resultatet blev det motsatta när Katrineholm Bandy under lördagen tog emot Lidköpings AIK. De många individuella misstagen i den första halvleken blev avgörande mot ett motstånd som var disciplinerade, noggranna och sylvasst effektiva. 0-1 och 0-2 kom i snabb följd mellan matchminut sju och nio och mellan minut 19 och 23 kom ytterligare tre bortamål. Något som fick hemmatränaren Roger "Gubben" Carlsson att ta timeout.

– Jag säger att vi måste ner med grejerna så att vi kommer ihop. Vi får ett avstånd som är alldeles för stort mellan vår backlinje och mittfältet. Att säga till backlinjen att den ska upp tror jag att jag har gjort 448 gånger nu och vi kommer inte upp, så enkelt är det ju. Därför tog jag hem det så att vi skulle komma närmare varandra och stoppa blödningen, säger "Gubben".

Och nog för att blödningen stoppades. 0-5 efter 23 minuter blev "bara" 0-6 tillslut, men summa summarum var hemmalaget aldrig nära att störa de, för dagen, helt överlägsna gästerna.

– Det är en pinsam insats av oss. Så är det ju. Lidköping spelar bra, absolut, så länge det är match. Vi gör misstag och grejer som gör att de får lite enkla mål och det blir en pinsam tillställning, konstaterar tränaren.

Det mest positiva efter matchen var att det inte finns någon som helst tid att älta insatsen. Redan imorgon får laget chans till revansch på sig själva då UNIK Bandy gästar Kronfågel Arena klockan 16.00.

– Nu handlar det framförallt om att mobilisera kraft mentalt, för fysiskt kan det inte vara några problem. Vi åkte ju inte ihjäl oss idag direkt. Det var ju inte Formel 1-tempo på grejerna. Så där ser jag inga bekymmer, men det är mentalt det handlar om. Jag sa till killarna därinne att om det är någon som sitter och tycker synd om sig själv som en femåring som har tappat en glass så är det bättre att man säger till, för imorgon måste vi hjälpas åt, både med den mentala energin och på banan, säger Carlsson.

I matchtruppen till söndagens match görs endast en förändring jämfört med lördagen och det då Gustaf Doktare kommer in i laget och Henrik Cervin utgår.

Matchfakta: Katrineholm-Lidköping
Mål: 0-1 7' Victor Petersson (Oliver Hellgren), 0-2 9' Melker Broberg (Tobias Augustsson), 0-3 19' Linus Hagman, 0-4 21' Melker Broberg (Oliver Hellgren), 0-5 Victor Petersson, 0-6 39' Victor Petersson (Tobias Augustsson).
Hörnor: KB: 11 (0 mål) LAIK: 9 (0)
Utvisningar: KB 2x10 min LAIK: 1x10 min

Biljetter till söndagens match köps HÄR, på ICA Maxi Katrineholm eller på arenan. Vaccinpass är obligatoriskt för samtliga över 18 år. Kom i god tid för att undvika köer.

Se highlights från matchen och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link