Hoppa till sidans innehåll

Nilsson märkliga mål räckte inte mot Boltic - "En jävla skitmatch"

20 JAN 2021 22:39
Katrineholm Bandys mardrömssvit mot Boltic förlängs dessvärre. Detta då hemmalaget vann en svårspelad snömatch på Tingvalla under onsdagskvällen med 6-4 (3-3).
  • Skapad: 20 JAN 2021 22:39

Det bjöds på dåligt väder, dålig is och anmärkningsvärda mål när Katrineholm Bandy gästade IF Boltic på Tingvalla under onsdagskvällen. Regnet, och sedermera snön, vräkte ner och gjorde isen helt ospelbar, men inledningsvis såg gästerna ut att kunna utnyttja det bäst.

Lagkapten Linus Doktare petade in ledningsmålet efter att ett frislag flippats in från vänster i den 11:e minuten och efter att Gustaf Andersson kvitterat på straff för hemmalaget så kunde Niklas Eriksson återge gästerna ledningen med ett riktigt konstmål i matchminut 27. Detta då fjolårets skyttekung sög ner ett lyft från Robin Hellqvist på volley för att sedan lyfta bollen över en utrusande hemmamålvakt. Även den aktionen på volley.

Hemmalaget släppte dock inte taget och den första halvleken slutade lika på tre efter att Eric Lisell satt kvitteringen på hörna i matchens 41:a minut, men när den andra halvleken startade såg det ut som att det bara var hemmalaget på banan

Storstjärnan Jacob Bucht satte 4-3 med en imponerande soloprestation bara 24 sekunder in på halvleken och en dryg minut senare hade värmlänningarna fixat fram ytterligare en straff. Den såg dock Simon Westerdahl i KB-målet till att rädda och matchen levde alltjämt. 5-3 skulle dock komma genom Gustaf Andersson och helt plötsligt så var KB:s uppförsbacke märkbart stor.

– I första halvlek är det ett stort hål i oss i mittplan som de får åka i på andrabollar och så vidare. Det försöker vi justera till andra halvlek och det som händer då är att vi står på hälarna när andra halvlek börjar. De gör ett snabbt och går sedan upp till 5-3 på oss. Då växer ju deras självförtroende och vi blir lägre och lägre. Vi börjar hänga med huvudena lite och vi tar lite dumma beslut så att vi blir utvisade. De får positiva boostar och vi får negativa, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

En missad straff av Linus Doktare gjorde inte uppförsbacken enklare och först när Victor Nilsson lyfte från mitten av egen planhalva så fick gästerna kontakt. Bollen gick nämligen direkt i mål.

– Ja, vad hände?, undrar Victor själv. 

– Det är ingen som vet!, svarar han snabbt på sin egen fråga.

– Jag insåg inte att det var mål förrän “Nicke” (Eriksson reds. anm.) jublade och lyfta armarna. Jag tror att målvakten var på den och sedan såg jag att den gick i nät. Jäkla konstigt. En riktig målvaktstavla, konstaterar han.

Är det det konstigaste målet du har gjort?

– Jag tror att jag har gjort något liknande någon gång hemma mot Falu BS, men det tillhör inte vanligheterna, skrattar han.

5-4 och vittring hjäplte dock inte. Hemmalaget var starkare i allt väsentligt i den andra halvleken och punkterade rättvist med 6-4-målet av Gustav Jansson i den 89:e minuten.

– Det är ju blötsnö och regn som kommer ner så inget av lagen kan ju spela. Så enkelt är det ju. Istället ställer vi oss och lyfter på varandra och de är vana vid det på ett annat sätt än vad vi är. Det syns ju. De har en bättre tajming i åkningarna, de tar fler andrabollar och sådana saker. De är lite hetare än vad vi är, säger tränare Carlsson.

– Vi har för få närkampsspelare och det är en jävla skitmatch. När vi väl får tryck i lyrorna så sitter de i lamporna istället. Det här är ingenting att dra några större växlar av, utan det är bara att glömma skiten och gå vidare. Så enkelt är det.

Till lördagens bortamöte med Ljusdals BK finns inte mycket att ta med, men inte heller mycket att behöva ändra på.

– Spelmässigt går det inte att säga ett jävla dugg om det. Det är så dåligt före för båda lagen, så det handlar om tillfälligheter och hur det studsar. Sedan ska vi inte ta ifrån Boltic att de är lite hetare än oss ikväll. Så är det, säger "Gubben".

Se highlights från matchen i spelaren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link