Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Nyfunnet självförtroende till lurig bortamatch

15 DEC 2021 11:02
Det är med ny, fräsch vind i seglen som Linus Doktare och hans Katrineholm Bandy under onsdagen åker till Fagersta för att gästa tabelljumbon Västanfors IF.
  • Skapad: 15 DEC 2021 11:02

Katrineholm Bandy svarade för en stark insats i söndagens hemmaseger mot UNIK och fick därmed fylla på självförtroendetanken rejält inför onsdagens luriga uppgift borta mot tabelljumbon Västanfors IF. Västmanlänningarna må vara segerlösa hittills den här säsongen och förra säsongen vann de inte heller en enda match som avgjordes på isen, men trots det går det inte på något vis att ta enkelt på uppgiften. Förra säsongen fick KB slita för en 6-2-seger på Västanfors IP och hemma i Kronfågel Arena blev det lika på tre mellan lagen.

– Det är absolut ingen enkel match. Vi får hoppas att det kan bli bra is ute i alla fall. Jag vet inte hur väderprognosen ser ut, men de är väldigt luriga Västanfors. De är bra hemmma, så det blir en tuff match. Vi måste göra samma jobb som i söndags för att få med oss några poäng, säger Linus Doktare.

– Det gäller att hitta rätt inställning, samma som vi hittade tillbaka till i söndags, där alla jobbar för varandra och får vi fart på bollen så ska vi göra en bra match.

Det är dock inte bara inställning och energi som blir viktigt under onsdagen. Även en rad taktiska detaljer.

– Vi behöver värdera lägena så vi inte kliver iväg i förstaläget. Vi ska spela igång bollen så att alla kommer i rörelse och är delaktiga så kommer vi ha kul därute också. In med glädje och energi, säger anfallaren.

Även för egen del var söndagens match ett rejält steg i rätt riktning för "Limpo". Efter en "trög" inledning på säsongen med fyra mål på åtta matcher fick 28-åringen sätta två nya kassar under söndagen och formen ser nu ut att vara på uppåtgående igen.

– Det var skönt att hänga dit några baljor, flinar Doktare.

Onsdagens matchtrupp är identisk med den som besegrade UNIK under söndagen, vilket innehär nedanstående.

Matchtruppen mot Västanfors IF: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Onsdagens match startar 19.00 och ni ser matchen direktsänt på bandyplay.se med start 18.50 >>

Glöm inte heller att köpa biljetter till lördagens hemmamöte med Falu BS kl. 14.00. Biljetter köper ni HÄR, i förbutiken på ICA Maxi Katrineholm, på Plus Katrineholm (turistbyrån), på Jürss Spel & Tobak eller genom att kontakta vårt kansli på 0150-121 30. Vi kan även hjälpa dig med biljetter på plats på arenan på matchdag, även med kontanter.

Se hela intervjun med Linus Doktare nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link