Hoppa till sidans innehåll

Ny knapp förlust för A-laget - "Detaljer som avgör"

15 DEC 2018 18:29
Katrineholm Bandy lyckades inte hitta tillbaka till vinnarspåret under lördagen. Istället blev det en snöpligt 5-6-förlust hemma mot Peace & Love City.
  • Skapad: 15 DEC 2018 18:29

Målsättningen var att bryta sviten på fem raka matcher utan seger och länge såg det bra ut för Katrineholm Bandy i lördagens hemmamöte med Peace & Love City. En sen reducering av Linus Doktare i första halvlek fram till 2-3 och en tidig kvittering i början av den andra av födelsedagsbarnet Lucas Palm fick publiken på ett kylslaget Backavallen att tända till.

Gästerna återtog visserligen ledningen genom Christian Frohm i den 68:e minuten, men bara tre minuter senare hade Linus Doktare sett till att matchen var vänd och att ställningen var 5-4. Där och då blåste det rejäl medvind över "Vallen", men den kom att vända i slutminuterna.

Oscar Stadin kvitterade till 5-5 på dagens andra straff i den 83:e minuten och med bara två minuter kvar av ordinarie tid kunde Christian Frohm vika in från höger och sätta sitt andra, tillika matchens sista, mål fram till 5-6.

– Det böljar väl lite fram och tillbaka. De har bra perioder, vi har bra perioder, men vi gör lite misstag i början och ett misstag i slutet som mynnar ut i att det blir 5-6. Vi har ju möjligheter. Fredrik Öjdahl har ett läge som deras målvakt gör en bra räddning på och sätter vi det så kanske vi vinner, men det är detaljer som avgör idag, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Tremålsskytten Linus Doktare var besviken efter matchen, men kunde samtidigt konstatera att insatsen var ett fall framåt.

– Vi skapar och skapar, men har inte riktigt flytet med oss just nu. Det var dock ett fall framåt. Vi kämpar och sliter i 93 minuter, men det är klart att det är tufft nu, säger han.

Nu väntar lite julledigt för Katrineholm över nästa helg och därefter väntar ett glödhett och viktigt möte med Tillberga hemma på Backavallen på annandagen. En match som bjuder på fri entré och förhoppningsvis en riktig folkfest.

– Vi ska bara fortsätta. Jag tycker att vi har fått upp glädjen igen efter några tuffa matcher, så det är bara att fortsätta vara noggranna på träningarna, sätta passningarna till varandra och hitta glädjen så ska vi ge Tillberga en riktig match på annandagen, säger Doktare.

Se highlights från lördagens match i spelaren ovanför artikeln. Se hela intervjuerna med Linus Doktare och Roger "Gubben" Carlsson nedan (vi beklagar ljudproblemen på undertecknad i videorna).


Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link