Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Ömsom vin, ömsom vatten efter oavgjort mot Falun

11 SEP 2021 17:27
Lördagen var ytterst nära att bjuda på försäsongens andra raka seger för Katrineholm Bandys A-lag, men på tilläggstid lyckades gästande Falu BS kvittera till 4-4 (1-2).
  • Skapad: 11 SEP 2021 17:27

Det var två skadeskjutna allsvenska lag som gjorde upp i Kronfågel Arena under lördagen och träningsmatchen mellan Katrineholm Bandy och Falu BS bjöd inte på allt för mycket tempo eller skönspel. Avgörande i den första akten blev istället effektiviteten och där var det gästerna som var strået vassare, eller rättare sagt Isak Johansson. Efter att ha satt 0-1 i den 33:e minuten kunde samme Johansson även utöka till 0-2 nio minuter senare.

Det skulle dock inte bli det sista målet i den första halvleken, utan strax innan halvtidsvilan kunde Linus Doktare ta tillvara på en straff som Eric Lisell fixat fram och 1-2 var ställningen i paus.

– Falun backar ner sitt lag och periodvis tappar vi bollen på lite fel ställen. Vi kommer inte förbi ordentligt och vi kommer inte ner med den ordentligt i våra anfall, så då kan de straffa oss och det gör de bra. De tar sina omställningslägen och skapar chanser på oss. Samtidigt har vi perioder där vi spelar väldigt fint inne i deras lag och gör ganska snygga mål. Det var väldigt positivt, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Ja, för fler hemmamål skulle det bli. Redan i den andra halvlekens andra minut kunde Eric Lisell kvittera till 2-2 efter ett mycket fint anfall assisterad av Alexander Strand och trots att gästerna återtog ledningen på hörna så bet KB sig kvar i matchen via Gustav Danielssons kvittering till 3-3 med kvarten kvar. 17-åringens andra mål i A-lagströjan och även det andra på två matcher.

Slutminuterna av matchen blev dramatiska. Först då det nyaste ansiktet i rödblått, provspelande Alex Höög, höll sig framme på en frislagsretur i den 85:e minuten och gav hemmalaget ledningen för första gången i matchen, men dessvärre skulle det inte räcka till seger. För på tilläggstid gick hemmalaget bort sig på vänsterkanten och erkänt vasse Gustav Backman kunde trycka in en retur till 4-4 i den 91:a minuten.

– Det var lite synd. Det hade varit kul att få med sig ännu en seger, men vi har rätt bra chanser i matchen som vi inte tar tillvara på. Hade vi satt våra riktigt bra chanser så hade vi kunnat vinna med 7-4 eller något. Vissa perioder trycker vi ner dem och skapar, men får inte dit bollen och vissa perioder gör vi misstag och de straffar oss, konstaterar "Gubben".

Plusbetyg efter matchen vill Carlsson särskilt ge till blixtinkallade Lucas Palm, som för första gången på seniornivå fick spela back, och till lagkapten Eric Lisell.

– Lucas går in och spelar back på ett väldigt bra sätt. Det är imponerande eftersom han inte har spelat där tidigare. Han gör det jättebra, säger han och fortsätter:

– Sedan drar ju Eric ett stort lass i offensiven. Han gör en bra match, verkligen. Det är fler som gör bra saker, men de varvar lite bra och dåligt, så de jag vill höja är Lucas Palm och Eric Lisell.

Härnäst väntar ny träningsmatch redan på torsdag hemma i Kronfågel Arena och då av annan dignitet. Då gästar nämligen elitserielaget IFK Motala.

– Offensivt finns det bra grejer att ta med sig dit. Jag tycker även att defensiven blev bättre utifrån justeringarna vi gjorde senast, mot Boltic. Vi såg mindre ihåliga ut nu än mot Boltic. Det finns bra saker att ta med och vidareutveckla. Nu blir det ju en helt annan match mot Motala eftersom det är ett mycket bättre lag, så vi lär få jobba ganska hårt, avslutar "Gubben".

Se lördagens match i efterhand här >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link