Hoppa till sidans innehåll

Övertygande insats när KB tog tredje raka

09 JAN 2021 18:17
Katrineholm Bandy fortsätter att vinna i Bandyallsvenskan. Under lördagen kom tredje raka segern när Nässjö IF besegrades med övertygande 5-2 (2-2).
  • Skapad: 09 JAN 2021 18:17

Saker och ting tycks börja falla på plats för Katrineholm Bandy i Bandyallsvenskan. Under lördagen kom lagets tredje raka seger då Nässjö IF besegrades med 5-2 efter att laget, för tredje matchen i rad, hållit nollan i andra halvlek och kontrollerat tillställningen på ett övertygande vis.

Var det något som skulle fälla KB under lördagen så var det dock gästernas förmåga till drömmål. Arvid Kjellbergs 0-1-mål i den 14:e minuten var en kanon från distans som skruvade sig upp i det bortre krysset bakom en chanslös Simon Westerdahl i hemmamålet och när Pontus Nordström dundrade in gästernas andra mål på hörna knappa 20 minuter senare så var frågan inte om Westerdahl skulle rädda utan om nätet skulle sitta kvar i buren.

– Vi har fått ihop det (defensivt reds. anm.). Jag tror att vi har varit lite oense tidigare. Vi har inte sagt det rakt ut, men jag tror att vi har varit lite oense på planen om vart vi ska vara, hur högt och så vidare. Nu har vi fått till något som verkar passa alla lite bättre. Vi gör det jäkligt tjockt för dem. När de ska göra mål så måste de sätta den i krysset som första målet. Det är ju bara att gratulera om de gör sådana mål, men de måste göra riktigt bra saker för att göra mål, säger KB-anfallaren Niklas Eriksson.

Däremellan hade dock hemmalaget också hittat nätet. Niklas Eriksson inledde målskyttet i den 19:e minuten med en straff som han själv fixat fram och bara fyra minuter senare tråcklade Eric Lisell fram bollen till Robin Hellqvist i offensivt straffområde som satte 2-1.

Vid likaläge i paus var dock känslan positiv i hemmalaget och i den andra halvleken visade man verkligen vart skåpet skulle stå. Fjolårets skyttekung, Eriksson, smällde upp en hörna i krysset fram till 3-2 i den 50:e minuten och sju minuter senare sög Alexander Strand, med ett förflutet i Nässjö, ner ett lyft från Victor Nilsson och satte 4-2.

Gästerna tog en timeout med 25 minuter kvar för att ta sig tillbaka in i matchen, men resultatet blev istället ett tredje mål för dagen av Niklas Eriksson bara sekunder efter att spelet startats igång igen. 5-2 och under återstoden av matchen gjorde hemmaalaget ett imponerande jobb med att kontrollera boll, spela av tid och helt diktera villkoren ute på isen.

– Det var kul! Vi fick till det spelmässigt och täppte till bakåt, så det var en av de bästa lördagarna den här säsongen tror jag, skrattar Niklas Eriksson.

Även hemmatränaren Roger "Gubben" Carlsson var väldigt nöjd med sitt lags insats över 90 minuter.

– Det här är väl bland det bättre vi har gjort (i år), framförallt taktiskt åt båda håll. Vi spelar bra i våra positioner defensivt och får laget i ganska bra höjd. Nässjö får jobba ganska hårt för sina hörnor, vilket framförallt är det de skapar. Sedan gör vi smarta val offensivt och spelar inte på omöjliga grejer. Vi har tålamod och väljer våra lägen. Jag är jättenöjd, säger han.

Någon tid att fira och slå sig för bröstet finns dock inte. Redan under söndagen är det match igen, då Jönköping Bandy gästar Backavallen. Ett Jönköping som är nykomlingar i Bandyallsvenskan den här säsongen och som under lördagen föll borta mot TB Västerås med klara 7-1, men som nyligen bland annat besegrat Nässjö IF i två raka matcher.

– Jag tror att det blir mer fysisk bandy och att det blir mer tjockt och trångt helt enkelt. Det blir mer kamp. Vi ska prata ihop oss lite nu (läs; efter matchen) om hur vi förhåller oss till det här. Kan vi komma upp i den nivån vi gjorde idag och vara ännu mer noggranna med grejerna så har vi en bra möjlighet, säger "Gubben", som inte gör några förändringar i matchtruppen till söndagens match jämfört med lördagens.

Matchtruppen mot Jönköping Bandy: Simon Westerdahl, Philip Zander, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Matchfakta KB-NIF:
Mål: 
0-1 14' Arvid Kjellberg, 1-1 19' Niklas Eriksson (straff), 2-1 23' Robin Hellqvist, 2-2 32' Pontus Nordström (hörna), 3-2 50' Niklas Eriksson (hörna), 4-2 57' Alexander Strand, 5-2 67' Niklas Eriksson.
Utvisningar: KB: 1x10 min NIF: 1x10 min
Hörnor: KB: 13 (1 mål) NIF: 10 (1)

Sändningen från söndagens match startar 13.45 på bandyplay.se och kommenteras av Martin Gustafsson och Cormac Åhlström-Horgan. Glöm inte att ditt köp av matchen stöttar föreningen ekonomiskt och glöm inte heller att köpa dina digitala 50/50-lotter till matchen.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link