Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Palm hjälte i säsongens sista match - "Äntligen"

27 FEB 2021 18:58
Katrineholm Bandy avslutade säsongen på bästa sätt under lördagen då topplaget IFK Rättvik besegrades hemma på Backavallen med 4-3 (3-2).
  • Skapad: 27 FEB 2021 18:58

Katrineholm Bandy har tillbringat stora delar av i den allsvenska tabellens motsvarighet till utspädd mellanmlöjk, men efter torsdagens seger borta mot Kalix tycktes laget ha insett vikten av att göra en bra avslutning på säsongen. Lördagens säsongsavslutning hemma mot tabelltvåan IFK Rättvik blev nämligen en ny, fin fjäder i hatten.

Det var visserligen gästerna som började bäst, både spelmässigt och målmässigt. Jack Ternander satte 0-1 på hörna i den 8:e matchminuten och masarna kontrollerade såväl boll som spel under majoriteten av den första halvtimmen. Hemmalagets stora fördel i matchen var dock att de lyckades ta tillvara på de chanser de skapade. Det visade inte minst en glödhet Eric Lisell som, efter torsdagens hatttrick, smällde till med två nya mål i den första halvleken under lördagen. Mål som, tillsammans med ett från Niklas Eriksson såg till att det var 3-2 på resultattavlan i paus.

– Ja, jag har haft lite flyt nu och det är väl nästan synd att säsongen är slut nu då, skrattar Lisell.

– På det första målet ligger jag bakom Linus (Doktare reds. anm.) när han får ner en långboll. Jag är så trött så jag vet inte vad jag heter, men jag får tag i returen och lyckas peta dit den. Det andra målet, hörnan, är inte så mycket att säga om. Det är en riktigt bra träff.

I den andra halvleken fortsatte gästerna att äga boll och trycka på, men den andra stora nyckeln för dagen var det defensiva positionsspelet. Rättvik vände och vred i jakten på ytor centralt, men allt som oftast fanns de inte där. 

– Det enda som blir ibland är att vi blir lite passiva på grund av att vi hamnar lite för lågt, men annars tycker jag att vi fortsätter att spela väldigt bra defensivt. De har mycket boll och trycker på, men vi låter de nästan aldrig komma in i oss. De fastnar i säcken eller tvingas runt på kanterna, säger Lisell.

Kvitteringen skulle dock komma och det genom Michael Pettersson i den 67:e minuten, men så var det det där med att ta tillvara på sina lägen. Det gjorde nämligen Lucas Palm för hemmalagets räkning bara tre minuter senare och hans blott andra mål för säsongen skulle visa sig bli helt avgörande. Trots ett intensivt dalatryck under slutminuterna så stängde KB butiken och vann säsongens sista match.

– Jag får en bra passning i straffområdet av Eric (Lisell) som tryckte upp och jag vek in och satte en isare i bortre. Det har känts som att det har varit stolpe ut hela säsongen, så det var skönt att äntligen få sätta ett viktigt mål, säger matchhjälten Palm.

Resultatet innebär visserligen att Katrineholm slutar säsongen 2020/21 på en blek tiondeplats, men att avsluta med två raka segrar betyder ändå mycket inför den stundande försäsongen. Dessutom tog laget faktiskt "bara" två poäng färre den här säsongen än när man slutade på en sjundeplats i fjol.

– Det betyder jättemycket att få avsluta säsongen med två segrar och ta med oss en bra känsla in i nästa säsong. Vi visar för oss själva vad vi kan och vad vi ska bygga vidare på till nästa år. Det känns verkligen jättebra, säger Eric Lisell.

Matchfakta: Katrineholm-Rättvik
Mål: 0-1 8' Jack Ternander (hörna, Rasmus Plan), 1-1 26' Eric Lisell, 2-1 32' Niklas Eriksson (Lucas Palm), 2-2 35' Jesper Hjelm (Rasmus Plan), 3-2 43' Eric Lisell (hörna, Victor Nilsson), 3-3 67' Michael Pettersson (Viktor Hjelm), 4-3 70' Lucas Palm (Eric Lisell).
Utvisningar: KB: 2x10 min IFK: -
Hörnor: KB: 5 (1 mål) IFK: 11 (1).

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link