Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Platt fall för KB i Småland

23 NOV 2021 22:09
Katrineholm Bandy svarade för säsongens klart sämsta halvlek i tisdagens bortamöte med Åby/Tjureda och det straffade sig rejält. Hemmalaget vann tillslut matchen med hela 10-3 (3-3).
  • Skapad: 23 NOV 2021 22:09

Efter söndagens snöpliga förlust i Kalix såg Katrineholm Bandy revanschsugna ut inledningsvis i tisdagens svåra bortamöte med Åby/Tjureda och redan efter drygt sex minuters spel smällde Joakim Olofsson in 0-1 från distans. Hemmalaget vände på steken, men mål av Linus Doktare och Eric Lisell gjorde att gästerna återigen ledde matchen efter dryga halvtimmen. En ledning som främst kom ur en solid defensiv och ett vasst omställningsspel. Redan här lös dock längden i de rödkläddas anfall med sin frånvaro och det kom att straff sig rejält senare.

– Vi har väl lite saker som vi vill rätta till och som vi pratar om i halvtid. Rätt eller fel kan du fråga spelarna om, men det är en ganska okej halvlek. Åby är ett bra lag, det ska man veta, men jag tycker vi gör det hyfsat. Sedan tar energin slut, eller jag vet inte riktigt vad som händer i andra, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Smålänningarna fick in en kvittering innan halvtidsvilan och när domare Adam Jokinen blåste igång den andra akten så var det officiellt slut på det roliga för gästerna. I minut 51 satte fjolårets allsvenske skyttekung, Adam Rudell, 4-3 och 19 minuter senare dundrade Filip Fransson in en hörna till 8-3. Kollapsen var total och ett helt håglöstt KB fick tillslut se gästerna vinna matchen med 10-3.

– Åby gör en bra match. Det ska de ha credd för. Det jag förbryllas över är att, ja 3-3 i halvtid är väl okej med tanke på motstånd och bortaplan, men så kommer vi ut och på cirka 15 minuter går de upp till 8-3. De gör fem mål ganska snabbt där. De gör bra saker, men de får det för lättvindigt. Vi tappar bollar, vi slår inte bort bollar när vi har möjlighet och sådana saker. Återigen släpper vi in alldeles för mycket mål för enkelt, säger "Gubben".

En bidragande faktor till raset var de korta anfallaren och ett för dåligt passningsspel på offensiv planhalva.

– Jag kan bara hålla med. Om man tittar på matcherna så kan man se att en gemensam nämnare för de där vi släpper in så mycket mål är att motståndarna inte behöver jobba speciellt hårt för att få bollen. Titta på hur vi får jobba. Vi får jobba jättehårt och det är långt ner hela tiden. Visst, vi backar hem laget och det är ju för att täta till det, men det hjälper ju inte. Jag vet inte, vi måste prata igenom det här ordentligt, säger "Gubben".

Härnäst väntar nu nytt småländskt motstånd då Nässjö gästar Kronfågel Arena på lördag.

– Vi vilar imorgon och tränar på torsdag igen innan Nässjö på lördag. Nu handlar det om att skaffa energi, göra en bra träning och prata igenom grejerna på torsdag och blicka framåt mot Nässjö. Men helt klart är att vi inte kan hålla på och släppa in åtta, tio mål varje match, säger tränaren.

Matchfakta: Åby/Tjureda - Katrineholm
Mål: 0-1 7' Joakim Olofsson, 1-1 21' Vladimir In-Fa-Lin (Erik Quiros), 2-1 25' Adam Rudell (Erik Quiros, hörna), 2-2 29' Linus Doktare, 2-3 33' Eric Lisell, 3-3 34' Vladimir In-Fa-Lin (Filip Johansson), 4-3 51' Adam Rudell (Vladimir In-Fa-Lin), 5-3 53' Adam Rudell (Erik Quiros), 6-3 63' Adam Rudell (Vladimir In-Fa-Lin), 7-3 65' Adam Rudell (Philip Lindqvist), 8-3 70' Filip Fransson (Jonathan Svensson, hörna), 9-3 84' Pontus Sjölund (Måns Racov), 10-3 92' Adam Rudell (Melvin Mattsson).
Hörnor: Åby: 14 (2 mål) KB: 3 (0)
Utvisningar: Åby: 1x10 min KB: 3x10 min

Se highlights från matchen HÄR och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link