Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Revanschsuget KB tar emot IFK Kungälv

08 DEC 2020 21:20
Efter lördagens missräkning hemma mot Kalix får nu Katrineholm Bandy snabbt en ny chans att den historiska första allsvenska segern i den nya arenan. Detta då IFK Kungälv gästar under onsdagen.
  • Skapad: 08 DEC 2020 21:20

Det täta spelschemat fortsätter för Katrineholm Bandys A-lag och under onsdagen är det dags för den match som ursprungligen skulle ha spelats den 22 november, nämligen hemmamötet med IFK Kungälv. Hemmalaget kommer till matchen med två tydliga målbilder. Dels att ta revansch på sig själva efter missräkningen mot Kalix i lördags och dels för att äntligen ta den där historiska första allsvenska segern i den nya arenan.

– Det är kul att vi får en match såhär pass tidigt efter en så stor förlust. Då har man lite revansch på sig själv att ta, konstaterar lördagens tvåmålsskyttt, Niklas Eriksson.

Analysen av lördagens match är klar sedan länge och istället vill nu laget snabbt försöka hitta tillbaka till det som kändes som ett så lovande spår i de tidigare matcherna mot Lidköpings AIK och UNIK Bandy.

– Vi behöver komma igång med skridskoåkningen och kämpaglöden. Vi måste kriga för varandra och visa att vi vill göra någonting därute. Sedan måste vi sätta passningarna så att vi får upp tempot, säger fjolårets skyttekung.

För egen del menar Niklas "Messi" Eriksson att formkurvan pekar försiktigt uppåt, men att han inte är nöjd med sin effektivitet hittills under säsongen.

– Jag tycker väl att jag har kommit igång lite. Jag har missat ganska mycket lägen. Jag borde väl ha gjort 12-15 mål, tycker jag, men jag gör ju mål i varje match och det är väl positivt på något sätt. Men jag är inte riktigt där ännu. Den där sista dragningen eller det där sista skottet har inte suttit riktigt som jag vill, men jag känner att jag är på gång, säger han.

Onsdagens motståndare och KB delade lika, 2-2, på poängen över fjolårets två möten och hemma på Backavallen blev det KB-seger med klara 7-2. Den här säsongen har västkustlaget inlett med en seger på de fem inledande matcherna, men trots det så går det inte att ta lätt på uppgiften.

– Kungälv har varit bra i många år, tycker jag. De spelar mycket lyft, har en bra målvakt och nu vet jag inte om Lukas (Persson reds. anm.) spelade senast, men han kan ju skjuta lite också (skratt). Det kan bli en tuff match och det gäller att vara på tårna från början tror jag. Det är det som är nyckeln, säger Eriksson.

Värt att notera är dock att Kungälv kommer till onsdagens match efter att ha spelat hemmamatch mot Boltic så sent som under tisdagskvällen. En match som värmlänningarna vann med 5-1.

– Har de en bra match med sig så kan det vara positivt för dem, men det är klart att de har ju en match i benen. Troligtvis kommer vi vara lite piggare och det ska vi försöka dra nytta av, menar "Messi" i den intervju som gjordes innan Kungälvs möte med Boltic.

Laget till onsdagens match innehåller en hel del förändringar jämfört med laget mot Kalix i lördags, inga förändringar är relaterade till skador eller sjukdomar. Den enda spelare som inte är uttagningsbar till matchen, utöver långtidsskadade Lars Larsson, är Jesper Ekström som saknas på grund av arbete på annan ort. Noteras görs även att Kristoffer Konttori gör sitt första framträdande i Bandyallsvenskan den här säsongen under onsdagen.

Matchtruppem mot IFK Kungälv: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Kristoffer Konttori, Gustaf Doktare, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Onsdagens match startar 19.00 och då arenan är stängd för publik ses matchen bäst på bandyplay.se eller hos O'Learys i Katrineholm. Glöm inte att ditt abonnemang på bandyplay.se ger fina pengar tillbaka till den klubb du väljer som favoritlag. Sändningen startar 18.45 och kommentatorer är Martin Gustafsson och Markus Hast.

Se hela intervjun med Niklas Eriksson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link