Hoppa till sidans innehåll

Säsongens första seger blev historisk - "Ett helt annat fokus"

29 NOV 2020 18:28
Det har varit något av en mardrömsarena, men under söndagen lyckades Katrineholm Bandy för första gången vinna i Sparbanken Lidköping Arena då LAIK besegrades med 7-4 (3-0).
  • Skapad: 29 NOV 2020 18:28

Sedan nuvarande förening grundades, 2007, har antalet segrar i Lidköping kunnat räknas till noll, men under söndagen blev det ändring på det. Detta då en gedigen laginsats ledde till säsongens första seger borta mot Lidköpings AIK.

Den första halvleken var bara två minuter gammal när lagkapten Linus Doktare hittade nät bakom Anton Sandsjö i hemmamålet efter en fin passning av Sebastian Brandt och bara åtta minuter senare var det 32-åringens tur att näta. Detta då det bjöds på en klassisk "Brandt special" när han tog emot en passning från Victor Nilsson backandes in mellan back och halv för att sedan vända upp och avsluta säkert vid den bortre stolpen.

– Det är någonting jag alltid har gjort. Det är normalt för mig. Det kanske ser lite konstigt ut och man kanske inte tar det seriöst, men det är ju bevisligen effektivt, säger Brandt om sitt andra mål för säsongen.

Det skulle bli mer från Västeråssonens klubba och även mer från lagkapten Doktare. Den sistnämnde smällde nämligen in en hörna fram till 3-0 i den 34:e minuten och så långt såg det mesta väldigt bra ut för gästerna.

– Vi spelar riktigt bra i hela första halvlek. Vi gör många bra saker och många bra val. De här sakerna vi brukar beklaga oss över annars gör vi riktigt bra idag, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

I början av den andra halvleken var det dock inte lika bra från Katrineholms sida. 3-0-ledningen blev snabbt 3-3 och raset såg ut att vara på väg att bli ett faktum. En timeout senare var dock KB-spelarna tillbaka på banan med ett spel som återigen imponerade.

– Jag kommer ju aldrig ihåg vad jag säger, men vi börjar väl med att tala om för varandra att andra halvlek har startat. Vi hade spelat tio minuter, men det verkade inte som att vi var igång. Vi tryckte på skridskoåkningen och rörelsen i defensiven och att ta de enkla vägarna och de enkla passningarna offensivt. Det är väl det vi pratar om. Vi hade någonting som fungerade jättebra i 45 minuter och det var det vi skulle tillbaka till. Vi blev lite bekväma i hemjobbet, men det ändrar grabbarna på efter lite påtryckingar från min sida, så det gör de riktigt bra. Det är bra moral att vi kommer tillbaka och inte rasar ihop som ett korthus, säger "Gubben".

Ja, för efter timeouten så studsade KB tillbaka och framförallt stämde hörnskyttet väldigt bra. Niklas Eriksson gav gästerna ledningen med 4-3 på en vänsterhörna och därefter dundrade Joakim Olofsson in en högerhörna(!) fram till 5-3. Bara minuter senare kunde Sebastian Brandt skjuta in sitt tredje mål för säsongen och i den 79:e minuten kunde Linus Doktare göra detsamma.

– Vi pratade innan matchen om att komma rättvända mot mål och att spela på rättvända spelare. Då blir det automatiskt ett bättre flyt. Det kändes redan från början att det var ett helt annat fokus idag, trots att vi har den där dippen i början av andra. Det är jäkligt starkt att vi kommer tillbaka där, säger Sebastian Brandt.

Nästa drabbning för KB:s del är redan på onsdag då laget reser till Uppsala för att ställas mot UNIK i Relitahallen.

Matchfakta LAIK-KB:
Mål: 0-1 3' Linus Doktare, 0-2 11' Sebastian Brandt, 0-3 34' Linus Doktare (hörna), 1-3 48' Johan Karlsson, 2-3 52' Simon Artig, 3-3 55' Marcus Ottosson (hörna), 3-4 60' Niklas Eriksson (hörna), 3-5 71' Joakim Olofsson (hörna), 3-6 73' Sebastian Brandt, 3-7 79' Linus Doktare, 4-7 86' Simon Artig.
Utvisningar: LAIK: 3x10 min KB: 3x10 min.

Highlights från matchen kommer inom kort.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link