Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Sen upphämtning gav poäng i Uppsala - "Vi tappar poäng i deras straffområde"

02 DEC 2020 22:11
Att ligga under med tre bollar med mindre än 20 minuter kvar och fortfarande få med sig poäng kan få lag att jubla. Något direkt jubel blev det dock inte efter att Katrineholm spelat 5-5 borta mot UNIK under onsdagen.
  • Skapad: 02 DEC 2020 22:11

Katrineholm Bandy ville spinna vidare på det positiva spel som laget bjöd på i söndagens bortamatch mot Lidköpings AIK och i onsdagens bortamöte med UNIK Bandy så lyckades man till stora delar med det. Problemet var "bara" att effektivitet lös som en adventsljusstake fram på en långtradare.

– Jag citerar Alexander Strand när jag säger att vi tappade poäng ikväll från deras mållinje och två och en halv meter ut. Vi hade ungefär 20 målchanser där, men vi får inte in bollen. Sedan åt andra hållet, på deras mål, har vi ett galet utkast, ett anfall där vi inte får ner den och straffas på en omställning, vi gör ett felval ute vid sargen och fumlar iväg bollen och så har vi en tennis-bom på (Fredrik reds. anm.) och Victor (Nilsson), säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

– De gör fem mål på oss och är jävligt effektiva, men det går inte att säga så mycket om. Det vi tappar på idag är att vi inte gör mål. Jag vet inte hur många lägen Niklas (Eriksson), Linus (Doktare), Alex (Strand) och (Sebastian) Brandt har, men det är flera stycken som har hur mycket lägen som helst. Deras målvakt är väldigt duktig, men vi står och viftar och missar bollar. Det var skönt att vi fick med en poäng, men jag tycker att vi ska ha båda.

Ja, för det var hemmalaget som fick ha det målmässiga greppet under stora delar av matchen. Hannes Kanbjers distansskott fram till 1-0 efter knappa tio minuter satte tonen och trots att Sebastian Brandt gav hemmamålvakten Gustav Holmgren en rejäl mittbena på kvitteringen bara minuter senare (toppbilden) så skulle Johannes Camilton och Tobias Engstrand se till att det var hemmaledning med 3-1 i slutet av den första halvleken.

Precis innan paus lyckades dock Joakim Olofsson reducera på straff och i början av den andra så hängde en kvittering tidigt i luften, men istället gick det mesta fel. Nämnde Engstrand fick ett friläge till skänks efter att KB-försvaret missat en långboll och i den 69:e minuten kunde Oskar Rönnqvist dra dit 5-2 på hörna. Uppförsbacken var monumental.

Moralen i det här rödblåa laget, som för kvällen spelade i vitt, går dock inte att klaga på. Så sent som i söndags så reste man sig efter att ha tappat en 3-0-ledning och här lyckades man hämta upp ett lika stort underläge själva.

Niklas Erikssons reducering till 5-3 i den 72:a minuten gav lite luft under vingarna och när samme man petade in 5-4 från nära håll drygt tio minuter senare så var jakten i full gång. Stor poängräddare kom dock att bli Robin Hellqvist som tog tillvara på en chans som såg ut att komma från ingenstans minuten efter "Messis" reducering.

– Ja, jag vet i fan vad som hände riktigt. Det dök upp en situation och det var bara att försöka få in den, säger Hellqvist och fortsätter:

– Det är nog lättare att se på tv-bilderna vad som hände än att fråga mig (skratt).

Nja, tyvärr så är det knappt att du är i bild vid målet, så det tror jag inte.

– Jaha (skratt). Det var nog lite så det kändes också faktiskt, skrattar 26-åringen.

De missade chanserna till trots så är både Hellqvist och tränare Carlsson överens om att det fanns väldigt mycket bra att ta med sig från det spelmässiga.

– Ja, vi spelar helt okej. Det var väl lite misstag, men ändå helt okej. Det var väl bara att bollen inte ville in i mål. Det är bara att försöka tugga på. Jag tycker att det känns som att vi bygger vidare på någonting bra och att vi har hittat ännu mer grund i vårt spel än tidigare, säger Robin Hellqvist.

– Vi får väldigt bra kontroll på saker och ting i första halvlek, rent spelmässigt, absolut. Jag säger i halvtid att vi bara ska fortsätta att lira och fortsätta göra det vi gör så kommer vi att få chanserna. Sedan får vi chanserna, men får inte dit bollen, konstaterar tränare Carlsson och fortsätter:

– Vi tappar poäng i deras straffområde med en massa missade chanser och lite dåligt hörnskytte (13 missade). Det är där den ena poängen förloras. Det finns annat vi kan göra bättre också, men idag är det framförallt i deras straffområde som vi tappar det.

Frågan blir därför nu om laget kan vara mer effektiva när Kalix Bandy gästar Backavallen under lördagen. Detta i en match som spelas utan publik under rådande restriktioner, men som går att se på bandyplay.se och hos O'Learys i Katrineholm med start 16.00.

Se highlights från mötet med UNIK Bandy här >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link