Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Sista chansen att nå finalspelet - "Då går vi lite hårdare"

02 OKT 2020 13:10
Under lördagen avslutas Allsvenska Supercupens gruppspel för Katrineholm Bandys del och det med en match som måste vinnas för att drömmen om finalspel ska leva vidare.
  • Skapad: 02 OKT 2020 13:10

Efter att ha inlett Allsvenska Supercupens gruppspel med en seger och en förlust står nu Katrineholm Bandy med kniven mot strupen för att kunna ta sig till finalspelet på hemmaplan den 17-18 oktober. Lördagens bortamöte med UNIK måste vinnas för att chansen ska finnas kvar, men att det ska bli någon enkel uppgift är det nog ingen som tror. När lagen möttes i Relitahallen förra säsongen, i Bandyallsvenskan, ledde hemmalaget med 3-0 efter dryga kvarten och KB fick tillslut nöja sig med en poäng med sig hem.

– Jag förväntar mig ett liknande UNIK som vi fick se då. Jag kan förstå spelarna om de blev lite tagna på sängen då, det blev jag också, på grund av att deras passningsspel var väldigt, väldigt bra. När de hade gjort 3-0 stod vi mest och tänkte "åh fy fan, hur ska vi få stopp på det här?". Ju längre matchen gick så började de ju göra lite misstag samtidigt som vi blev bättre, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

– Så jag förväntar mig att vi kommer att möta ett lag som inte ger bort bollen i första taget. De är skickliga på det sättet, men om vi gör det vi ska så har vi en väldigt bra chans att vinna. Jag förväntar mig att vi är på tå och jag vet att vi måste vara på tå.

Det har gått två veckor sedan Katrineholm senast spelade match och den tiden har "Gubben" ägnat åt att fortsätta prata om det defensiva system som fungerade så bra mot Kalix. Samtidigt har han även fått se betydligt mer av truppens senaste tillskott, Sebastian Brandt. En spelare som nu ska få dra på sig en KB-tröja i matchsammanhang för första gången.

– Det han har visat hittills är att han har en bra split-vision och en bra passningsklubba. Tajmingen ser också bra ut och det ska bli kul att se hans skridskoåkning på stor bana. Hans åkning påminner lite om Alex (Strand reds. anm.) så jag tror att den kommer se mycket bättre ut på stor bana än på rink. Det är en erfaren spelare som kan bidra med rutin samt att jag tror att han kan hjälpa oss bli ännu bättre på att äga bollen själva, säger "Gubben".

Förutsättningarna inför lördagens match är att Katrineholm måste vinna för att fortfarande ha chansen att vinna gruppen. Skulle det bli seger mot UNIK är laget dock fortfarande beroende av antingen ett oavgjort resultat eller målskillnad när UNIK ställs mot Tillberga i Västerås på onsdag. Faktum som gör att en storseger verkligen skulle kratta manegen. "Gubben" tror dock inte att det är rätt inställning att gå in i matchen med.

– Vi kommer nog inte att göra någonting speciellt i början av matchen, utan vi måste se hur det utvecklar sig. Om det däremot är så, förhoppningsvis, att vi har en ledning med 4-2 eller 5-2 så kanske det är så att vi går lite hårdare för 6-2 än vad vi normalt sätt skulle göra till exempel i och med att det kan bli tal om målskillnad. Samtidigt är den första prioriteringen att vinna matchen. Det är nummer ett, men om vi kan göra det med ett antal mål så blir det grädde på moset, säger tränare Carlsson.

Truppen till lördagens match: Simon Westerdahl, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.00 och direktsänds av hemmalaget här >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link