Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Skakig insats men skön seger mot "Fläkten"

15 DEC 2021 22:38
Katrineholm Bandy var illa ute i onsdagens bortamöte med Västanfors, men lyckades vända på steken i den andra halvleken och ta andra raka segern i Bandyallsvenskan.
  • Skapad: 15 DEC 2021 22:38

Det blev en mardrömsstart på onsdagens bortamöte med Västanfors för Katrineholm Bandys del då hemmalaget bjöds på 1-0 redan i den andra matchminuten och innan kvarten var spelad så hade ännu en bjudning resulterat i 2-0. Gästerna spelade stressat, frustrerat och ogenomtänkt, men trots alla minus så räckte det med en halvtidspaus för att få tillräcklig ordning på skutan.

– Vi tar inte jobbet någonstans. Varken defensivt eller offensivt. Vi sätter inte passningarna och vi gör knappt någonting rätt, säger Gustaf Doktare om den första halvleken.

Mellan matchminut 57 och 64 vände KB på steken helt, tog ledningen med 3-2 och kunde kontrollera tillställningen tämligen bra. Tillräckligt bra för att senare under halvleken även kunna göra ett fjärde och ett femte mål. Linus Doktare visade gammal god form i det långa spelet, Eric Lisell sköt hörna som om livet hängde på det och Gustaf Doktare fick göra mål för andra matchen i rad. Insatser som tillslut räckte till en andra raka seger.

– Vi har tränat på den där hörnvarianten i ett par veckor och nu fick jag chansen, så då satt den, konstaterar "Gurra" med ett leende.

Tränare Roger "Gubben" Carlsson var inte allt för nöjd med insatsen spelmässigt, men väldigt glad över två poäng.

– Jag är glad över poängen. Det är det viktigaste, givetvis. Framförallt med den starten vi får. Simon (Westerdahl reds. anm.) tappar en boll där och sedan slår Eric (Lisell) en indianare, så jag är jättenöjd över att vi kan vända det, säger han.

Summa summarum en bra känsla med in i lördagens hemmamöte med Falu BS.

– Absolut! Sådana här poäng vill man ju ha och ska ha. Nu har vi ett bra läge på Falun när vi har mycket bra energi med oss med två segrar. Just att komma ifrån det här med "varannan match" som har varit ett tag. Det har varit bra match, skitmatch, bra match, skitmatch. Det här är inte världens bästa bandymatch, men det är inte heller förutsättningar för det. Vi åker hit och gör det vi ska, säger "Gubben".

Matchfakta: Västanfors-Katrineholm
Mål: 1-0 2' Gabriel Augustsson, 2-0 15' Dimitri Loginov, 2-1 57' Alexander Strand (Olle Ekholm), 2-2 58' Linus Doktare (Jesper Ekström), 2-3 64' Eric Lisell (Alexander Strand, hörna), 2-4 73' Gustaf Doktare (Alexander Strand, hörna), 2-5 84' Linus Doktare (Gustav Danielsson).
Hörnor: VIF: 6 (0 mål) KB: 4 (2)
Utvisningar: VIF: 1x10 min KB: -

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Gustaf Doktare och Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link